Platrugzeeschildpad

Dierenweetjes.be

De platrugzeeschildpad - Alle reptielen

De platrugzeeschildpad is een schilpad die behoort tot de groep van zeeschildpadden. Ze komen voor in het noorden van Australië. De platrugzeeschildpad behoort tot één van de grootste schildpadden ter wereld.

 

Kenmerken

Deze zeeschildpad is makkelijk te onderscheiden aan andere schilpadsoorten. De platrugzeeschildpad heeft een plat rugschild met een bruine tot grijsgroene kleur. De rand van het schild is geel en de onderzijde van de schildpad is grijs tot witgrijs.

 

De voor- en achterpoten zijn helemaal gevormd tot zwemvliezen waarvan de tenen niet meer te onderscheiden zijn. De voorpoten zijn veel groter dan de achterpoten, net zoals alle andere zeeschildpadden.

 

 

Leefgebied en voeding

De platrugzeeschildpad leeft in de Indische Oceaan, de westelijke delen van de Grote Oceaan en in de wateren ten noorden van Australië. Net zoals alle andere zeeschildpadden leeft de platrugzeeschildpad in zee en komt ze alleen uit zee om haar eitjes te begraven. De platrugzeeschildpad is een carnivore die vooral jaagt op zeekomkommers, kreeftachtigen en kwallen. Wanneer in hoge nood zal deze zeeschildpad ook algen eten.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes