Kemps schildpad

Dierenweetjes.be

De kemps schildpad - Alle reptielen

De Kemps schildpad is een schildpad die behoort tot de familie van zeeschildpadden. De Kemps schildpad is één van de kleinste soorten zeeschildpadden maar behoort wel tot één van de grootste schildpadden ter wereld.

 

Kenmerken

De Kemps schildpad is een schildpad met een schildlengte van ongeveer 65 centimeter. De totale grootte van de schildpad bedraagt ongeveer 90 centimeter en het gewicht zo’n 50 kilogram.

 

Het uiterlijk van de schildpad is te herkennen aan de spitse achterzijde van het schild en het zeer gladde oppvervlak. In tegenstelling tot de meeste schildpadden is het schild van de Kemps schildpad zeer glad en heeft het bijna geen reliëf. De kleur van het schild is groen tot bruin gekleurd en de huid van de schildpad geel tot lichtgrijs.

 

De kop van de schildpad is breed en de snuit is snavelachtig.

 

 

Leefgebied en voeding

De Kemps schildpad voedt zicht voornamelijk met kleine zeedieren zoals kreeften en garnalen. In gevallen dat ze geen leven voedsel vindt zal deze schildpad op zoek gaan naar planten zoals zeewier.

 

De Kemps schildpad leeft in de Golf van Mexico, in het gebied tussen Noord-Mexico en Texas. Zelden worden ze gespot in de Atlantische Oceaan en in Nederland. Echter is de kans dat je één zal vinden ontzettend klein, want ze zijn niet alleen één van de kleinste zeeschildpadden ter wereld, maar ook de zeldzaamste schildpad ter wereld.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes