Groene anaconda

Dierenweetjes.be

De groene anaconda - Alle reptielen

De Groene Anaconda, oftewel de waterboa, is een slangensoort die voorkomt in het noorden en het midden van Zuid-Amerika. Deze slangensoort kan tot meer dan 9 meter lang worden en wordt beschouwd als één van de grootste slangen ter wereld.

 

Kenmerken

De Groene Anaconda is te kenmerken aan zijn bruingroene kleur met daarop grote zwarte tekeningen. De rug van deze slang is meestal donkerkleurig, maar de onderzijde heeft een gele kleur.

 

Gekend is dat de vrouwtjes van deze slangensoort gemiddeld tot twee keer zo groot worden dan de mannetjes. Een mannetje heeft een gemiddelde lichaamslengt van 3 meter, terwijl een vrouwtje gemiddeld 5 tot 6 meter lang kan worden.

 

 

Voeding en leefgebied

De Groene Anaconda leeft is gebieden die bestaan uit tropische loofbossen. In deze gebieden zal de slang steeds de meest vochtige plaatsen opzoeken om in te leven, zoals bv. moerassen.

 

De voedng van de Groene Anaconda bestaat uit verschillende andere dieren. De jongere exemplaren jagen op kleinere prooien zoals vogels, kikkers en vissen. Echter zullen de volwassen exemplaren op grotere prooien jagen zoals schildpadden, krokodillstelaar ook capibara's, herten, kaaimannen en andere slangen, waaronder ook andere Groene Anaconda's die kleiner zijn dan hunzelf. (Meestal jagen volwassen vrouwtjes op mannetjes)

 

De Groene Anaconda is een wurgslang die zijn prooi wurgt oftwel verdrinkt door onder water te jagen.

Extra weetjes over de groene anaconda

 

  • De anaconda is een van de de grootste slangen ter wereld. Hij heeft net niet het absolute lengte-record van de netpython verslagen (ruim 10 meter) De slang kan wel van 6 tot 10 meter lang worden.
  • De groene anaconda wordt wel een heel stuk zwaarder dan alle andere slangen. Hij kan maar liefst een gewicht van zo'n 250 kg bereiken!
  • Deze slang leeft in traag stromend zoet water in Zuid-Amerika.
  • De anaconda is net als andere Zuid-Amerikaanse wurgslangen (de boa's, waartoe ook de anaconda ook wordt gerekend) en verschillend van de pythons (uit Afrika en Azië) levendbarend.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes