Bothrops Alcatraz

Dierenweetjes.be

De Bothrops Alcatraz - Alle reptielen

De Bothrops Alcatraz, oftewel de 'Alcatrazes Lancehead', is een giftige slangensoort die voorkomt op een eiland aan de zuidoostelijke kant van het strand van Brazillië. Deze slangensoort behoort tot één van de meest zeldzame slangen ter wereld.

 

Kenmerken

De Bothrops Alcatraz is een slangensoort die te herkennen is aan zijn goudbruine lichaamskleur met daarop donkerbruine tekeningen. Ze worden gemiddeld een halve meter lang, wat betekent dat ze behoren tot de kleine slangensoorten. De ogen daarentegen zijn zeer groot in verhouding tot het lichaam.

 

 

Leefgebied en voeding

Het leefgebied van de Bothrops Alcatraz kan omschreven worden als vochtige bebossing. Ze schuilen vaak in kleine struikgewassen, wachtend op hun prooi.

 

De voeding van deze slang bestaat voornamelijk uit kleine knaagdieren en kleine vogelsoorten.

Extra weetjes over de Bothrops Alcatraz

 

  • De Alcatrazes lancehead is geclassificeerd als kritisch bedreigd (CR), hij wordt in het wild geconfronteerd met een zeer hoog risico op uitsterven.
  • Dit komt doordat de slang enkel op slechts op één plaats voorkomt/bekend is. Dit is namelijk op een klein eilandje in het Zuidoosten van Brazilië (total gebied 1.35 km²).
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes