Bosmeester

Dierenweetjes.be

De bosmeester - Alle reptielen

De bosmeester is een giftige slangensoort die te vinden is in Midden- en Zuid-Amerika. Ze leven vooral in bebossing en behoren tot de grootste slangensoorten ter wereld.

 

Kenmerken

De bosmeester is te herkennen aan zijn enorme lengte. Volwassenen exemplaren kunnen tot meer dan drie meter lang worden. Het lijf van de bosmeester is te herkennen aan zijn bruine kleur met daarop zwarte aftekeningen.

 

Doordat deze slang in staat is om zijn prooi of vijand meerdere keren na elkaar te bijten, is de kans groot dat er heel veel gif in het lichaam van zijn slachtoffer zal geïnjecteerd worden. Wetende dat één beet al dodelijk kan zijn, kan men besluiten dat deze slang behoort tot één van de gevaarlijkste slangen ter wereld. Echter is het zo dat deze slangen zelden worden aangetroffen waardoor een incident met deze slang niet zo vaak voorkomt.

 

 

Leefgebied en voeding

De bosmeester komt vooral voor in bossen in Midden- en Zuid-Amerika. Daar jaagt ze voornamelijk op kleine prooien zoals muizen en kleine hagedissen. Toch zijn er gevallen gekend waarbij ze (meestal uit nood) ook jaagt op grotere reptielen.

Extra weetjes over de bosmeester

 

  • Het bekende middel Lachesis uit de homeopathie, wordt wordt gemaakt met het (verdunde) gif van de bosmeester.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes