Aipysurus apraefrontalis

Dierenweetjes.be

De Aipysurus apraefrontalis - Alle reptielen

De Aipysurus apraefrontalis is een slangensoort die in een beperkt gebied van Australië voorkomt. Deze slangensoort is een zeeslang en behoort tot één van de zeldzaamste slangen ter wereld.

 

Kenmerken

De Aipysurus apraefrontalis is een zeeslang die te herkennen is aan zijn kleine lengte en kleine puntig snuit. De kleur van de kop is over het algemeen bruin, net zoals het lichaam. Het lichaam mag dan ook wel bruin zijn, toch kan opgemerkt worden dat er een purperachtige schijn op het lichaam aanwezig is.

 

Net als alle zeeslangen is het zo dat de aipysurus ook naar het oppervlak van de zee moet komen om lucht te happen. Desondanks dat ze lucht nodig hebben om te ademen kunnen ze tot bijna twee uur zonder lucht te moeten happen aan het zeeoppverlak.

 

 

Voeding en leefgebied

Het leefgebied van de Aipysurus apraefrontalis bestaat uit een klein gedeelte van niet meer dan 10 vierkante kilometer in West-Australië. Dit gebied reikt van Exmouth tot de riffen van de Sahul shelf, in de Indische Oceaan.

 

in de jaren "90 was de Aipysurus apraefrontalis één van de meest voorkomende slangensoorten van Australië. Echter is de laatste jaren gebleken dat ze met uitsterven bedreigd wordt en is deze soort nu de vijfde zeldzaamste slangensoort ter wereld. De reden waarom hun populatie zo daalt kan echter niet gevonden worden.

 

De Aipysurus apraefrontalis voedt zich voornamelijk met vis. Bij een schaarste aan voedsel zal deze soort jagen op andere waterdieren zoals bijvoorbeeld sidderalen.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes