De 10 snelste vogels ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 snelste vogelsoorten ter wereld

Vogels zijn één van de snelste dieren op onze planeet. Tijdens het vliegen halen sommige vogels ontzettend grote snelheden die kunnen oplopen tot meer dan 300 kilometer per uur. In dit artikel hebben we een lijst gemaakt van de tien snelste vogels ter wereld.

 

10. De wintertaling

 

We beginnen onze lijst met deze vogel. De wintertaling is een vogel die behoort tot de familie van zwanen en ganzen en komt vooral voor in een groot deel van Europa en Azië. De wintertaling is ongeveer 53 tot 59cm groot en vliegt altijd in groep. De snelst gemeten snelheid van deze vogel bedraagt maar liefst 109 km/h.

 

 

 

9. De eider

 

De eidereend is een snelle vlieger die zo'n 133 km/h kan halen. De eider leeft rond de noordelijke kusten van Europa, Noord-Amerika en Oost-Siberië. Deze vogelsoort wordt zo'n 60cm groot en is daarmee groter dan een wilde eend.

 

 

 

 

8. De grote tafeleend

 

De grote tafeleend of canvasback is een vogelsoort die bekend staat om zijn vriendelijkheid. Hij leeft heel goed in gemengde combinaties van eenden en is vooral te vinden in moerassen in Noord-Amerika. De grote tafeleend is de achtste snelste vogel ter wereld met een topsnelheid van ongeveer 116 km/h.

 

 

 

 

7. De kaffergierzwaluw

 

De kaffergierzwaluw is een vogel uit de familie van gierzwaluwen en komt vooral voor in Marokko en het zuiden van de Sahara. Ze hebben heel korte pootjes en eten voornamelijk insecten. De gierzwaluw kan een snelheid van 124 km/h behalen.

 

 

 

 

 

6. De middelste zaagbek

 

De middelste zaagbek is een vogel die vooral voorkomt in Noord-Azië en Noord-Amerika. Hij behoort tot de familie van zwanen en tot de groep van visetende duikeenden. Met een maximale snelheid van 129 km/h staat de middelste zaagbek op de zesde plaats in onze lijst.

 

 

 

 

5. De spoorwiekgans

 

De spoorwiekgans is een vogel die wijdverbreed in Afrika voorkomt. Deze gans is één van de grootste ganzen die er bestaan en wordt zo'n 75 tot 115 cm lang. Ze zijn zwart gekleurd met een witte markering. De spoorwiekgans kan een snelheid van zo'n 142 km/h behalen.

 

 

 

4. De fregatvogel

 

Fregatvogels zijn grote zeevogels die voornamelijk leven in Midden-Amerika, Noord-Australië en Zuid-Azië. Ze zijn ongeveer een meter lang en hebben een spanwijdte van meer dan twee meter. Ondanks de grote vleugels is de fregatvogel licht en daardoor goed in staat om te zweven in de lucht. Daarbuiten zijn ze ook nog eens snel: Ze halen snelheden tot wel 153 km/h

 

 

 

 

3. De Nieuw-Guinese gierzwaluw

 

De Nieuw-Guinese gierzwaluw is een vogel die behoort tot de familie Apodidae. Zoals hun naam al vermeldt leven ze vooral in Nieuw-Guinea. De gierzwaluw bouwt hun nesten in de rotsen en staan bekend om hun ontzettend korte poten. Ze brengen hun leven vooral door in de lucht, en zijn te herkennen aan hun zwarte kleur.

 

 

 

 

2. De steenarend

 

De steenarend is de op-één-na snelste vogel ter wereld. Het is een roofvogel die te herkennen is aan zijn enorme grootte (spanwijdte van maar liefst 1.9 tot 2.25 meter). Hiermee zijn ze de grootste landarenden op het noordelijke halfrond. De maximale snelheid van deze vogels bedraagt maar liefst zo'n 300 km/h.

 

 

 

 

1. De slechtvalk

 

Op de eerste plaats staat één van de grooste valken die er bestaan, namelijk de slechtvalk. Ze hebben een gemiddelde grootte van zo'n 43 cm en zijn te kenmerken aan hun lichte kleur op de buik en de donkergrijze kleur op de rug. De slehctvalk leeft meestal op heuveltoppen en bouwen hun nest in de bergen.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes