De 10 zeldzaamste vogelsoorten ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 zeldzaamste vogelsoorten ter wereld

Eén van de mooiste wonderen in de wereld is zeker de grote diversiteit aan vogelsoorten. Zo heb je ze in verschillende vormen, kleuren, en groottes. Maar, welke zijn nu de meest zeldzame vogelsoorten ter wereld? Dat leest u in onderstaande lijst.

 

10. De Loddigesia mirabilis - vlagkolibrie

 

Deze vogelsoort behoort tot de groep van kolibries met een middelgrote grootte van 15 centimeter. de loddigesia is een variatie die men kan vinden in Rio Utcumbaba. Door ontbossing is het aantal van deze vogelsoort gedaald onder 1000 stuks in de wildernis.

 

 

 

9. De 'Great Indian Bustard'

 

Deze bijzondere vogel is terug te vinden in Andhra Pradesh, Guijrat, Jammu, Kamataka, Madhya Pradesh West Rajasthan, Kashmir en Lala Parjau. Ze leven vooral op vlaktes, wat een groot probleem is voor deze vogels. De vlaktes worden in deze gebieden vooral gebruikt voor landbouw en zo hebben de vogels te maken met chemische pesticides.

 

 

 

 

8. De Braziliaanse zaagbek

 

Zoals de naam van deze soort ons al vertelt, zijn het vogels die terug te vinden zijn in Brazilië. Meestal hebben ze een grootte van 49 tot 56 centimeter. Deze vogelsoort leeft vooral bij rivieren of kleine meren. Toch is de kans klein dat je ze ooit zal zien, want ze zijn heel erg schaars.

 

 

 

 

7. De witbuikfregatvogel

 

De witbuikfregatvogel was oorspronkelijk terug te vinden in de buurt van de Indische Oceaan. Nu vindt men ze veel terug in immense fabrieken waarin ze leven.

 

 

 

 

 

6. De Palila

 

De Palila is een vogelsoort die in Hawaï leeft. Ze zijn te herkennen aan hun grijze rug, groenachtige vleugels, gele kop en weinig buikvet. Deze vogelsoort heeft een gemiddelde lengte van 19 centimeter en wordt wel eens vergeleken met een vink.

 

 

 

 

5. De Hondurese amazilia

 

Deze kolibriesoort leeft in Honduras waar zijn leefgebied echt schrijnend wordt. De gebieden zijn meestal verschorde landschappen en uitgehongerde bossen. Dit heeft als gevolg dat ze het heel moeiljk hebben om te overleven waardoor ze vandaag de dag heel erg zeldzaam geworden zijn. Wetende dat deze vogel in de goede en vette jaren evenveel terug te vinden was (in Honduras) als in onze landen katten zitten, kunnen we toch besluiten dat het er heel slecht aan toe gaat voor deze beestjes.

 

 

 

4. De kakapo

 

De kakapo is zeker een van de vreemdste en meest ongewone papegaaisoorten die er op onze Aarde terug te vinden zijn. De kakapo leeft in Nieuw-Zeeland en heeft het grote probleem dat hij zich heel slecht van verzetten tegen indringers zoals reptielen, uilen en knaagdieren. Hierdoor verliezen ze hun leefgebieden met als gevolg dat ze met uitsterven bedreigd zijn.

 

 

 

 

3. De oranjebuikparkiet

 

Deze vogelsoort is terug te vinden in Noord-Australië, waar ze leeft aan de kust en in grasvlaktes. Deze parkiet is een van de meest zeldzame soorten ter wereld en veruit de meest zeldzame parkiet. De verklaring waarom ze zo zeldzaam worden heeft men nog niet gevonden.

 

 

 

 

2. De Chinese kraanvogel

 

Men noemt dit misschien de Chinese kraanvogel, toch zijn ze terug te vinden over heel Azië. Deze vogel symboliseert loyaliteit, veerkracht en geluk in de Oosterse landen. De grootte van deze vogelsoort is gemiddeld 136 centimeter in de lengte en 158 centimeter in de hoogte.

 

 

 

 

1. De Japanse kuifibis

 

De Japanse kuifibis is de meest zeldzame soort die men terug kan vinden op onze Aarde. Hij werd ontdekt in Azië en werd al gezien in China, Japan en in de meest oostelijke gebieden van Rusland. De Japanse kuifibis is niet enkel in op de begane grond een echt wonderlijk exemplaar, maar in vlucht komen zeker zijn mooiste kanten boven. Deze vogelsoort is al eeuwen heel erg zeldzaam en de reden hiervan kan zijn dat ze met zo weinig in aantal zijn dat de voortplanting heel erg moeizaam verloopt.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes