/>
De 5 dodelijkse spinnen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 5 dodelijkste spinnen ter wereld

Iedereen heeft al wel heel wat verschillende spinnensoorten gezien. Velen vinden ze er griezelig uitzien en hebben er dan ook bang voor. Voor de meeste spinnensoorten is dit helemaal niet nodig. Wel, voor de meeste dan toch. De onderstaande spinnensoorten zouden toch wel wat aandacht moeten krijgen. Ze zijn namelijk de 5 dodelijkste spinnensoorten over de hele wereld.

 

5. De roodrugspin

 

De eerste in onze lijst van de 5 dodelijkste spinnen is de roodrugspin. Deze komt voor in heel Australië. De spin is te herkennen aan de rode streep op zijn rug. Deze spin kan neurologisch gif inspuiten wat spierverzwakking, misselijkheid, braken en zweten kan veroorzaken. Meer informatie over deze spin leest u hier.

 

 

 

4. De Australische trechterwebspin

 

Deze spin komt ook uit Australië. Bij deze soort zijn de mannetjes de gevaarlijkste. Ze zijn te herkennen aan de zwart- of bruinkleurige huid met een glans. Wanneer deze spin aanvalt, staan ze op hun achterste poten en laten ze terwijl hun tanden zien. De beet van deze spin kan leiden tot zweten, spierschokken, speekselvloed en tranen. Raar maar waar, tranen kunnen ook ontstaan door gewoon naar hun te kijken. Meer informatie over deze spin leest u hier.

 

 

 

 

3. De Braziliaanse zwerfspin

 

Zoals de naam ons al vertelt komt deze spin uit Brazilië. Ze staan bekend als zijnde heel agressief te zijn. De beet is bijzonder pijnlijk omdat deze serotonine in het bloed verspreidt. Deze stof is de stof die in de hersenen ontwikkeld wordt en die onze stemming, eetlust en nog enkele factoren mee bepaald. Deze stof hoort niet in het bloed waardoor het lichaam hierop zal reageren, met veel pijn tot gevolg. Meer informatie over deze spin leest u hier.

 

 

 

 

2. De bruine kluizenaar

 

Deze is wel heel erg eng. Deze spin staat bekend om zijn rug die de vorm van een viool heeft. Het gif van deze spin is zeer gevaarlijk. Het is namelijk zo dat wanneer je gebeten wordt door deze spin, het vlees rondom de beet zal rotten waardoor je vreselijke wonden zult krijgen. Dit is echt vies als je het mij vraagt. Meer informatie over deze spin leest u hier.

 

 

 

 

1. De zwarte weduwe

 

Dit is waarschijnlijk de dodelijkste spin op onze wereldbol. Deze glanzend-zwarte spinnen zijn te vinden in Noord-Amerika. Het gif dat ze inspuiten veroorzaakt veel pijn. Het is heel duidelijk wanneer je gebeten wordt door deze spin. De aftekening van de beet is zeer duidelijk zichtbaar. De symptomen van een beet zijn buik- en rugpijn, hoge bloeddruk, rusteloosheid, spierkrampen en in sommige gevallen leidt dit tot de dood. Meer informatie over deze spin leest u hier.

 

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes