Sicarius hahni

Dierenweetjes.be

De Sicarius hahni - Alle spinnen

De Sicarius hahni is een spinnensoort die behoort tot de familie van vioolspinnen. De soort leeft in Zuid-Afrika en behoort tot één van de giftigste spinnensoorten ter wereld.

 

Kenmerken

De Sicarius hahni wordt vaak vergeleken met de familie van krabspinnen. Dit komt voornamelijk door zijn uiterlijk wat te vergelijken is met dat van een krab.

 

Het lijf is breed en hangt bijna helemaal tegen de grond. De voorste poten zijn afgeplat en de houding ervan is te vergelijken met de scharen van een krab.

De Sicarius hahni heeft een bruine zanderige kleur. Dit zorgt ervoor dat ze bijna niet op te merken zijn in het zand.

 

 

Voeding en leefgebied

De Sicarius hahni leeft in zanderige woestijnen die gelegen zijn in Zuid-Afrika. Hun voedsel bestaat voornamelijk uit insecten en andere kleinere spinnensoorten. Ze zijn niet agressief ten opzichte van mensen maar zullen zeker niet twijfelen om aan te vallen wanneer ze zich bedreigd voelen.

De beet van de Sicarius hahni is ontzettend giftig. Er bestaat geen tegengif voor het gif van deze spinnensoort waardoor een beet meestal tot gevolg heeft dat het slachtoffer een hele tijd in het ziekenhuis zal moeten doorbrengen.

 

Het gif van de Sicarius hahni heeft vreselijke symptomen. Zo krijgt het slachtoffer te maken met intravasale stollingen van het bloed. Dit resulteert in bloedingen en het afsterven van weefsels. Voor gezonde volwassenen is er niet direct levensgevaar, maar voor verzwakte mensen kan het gif leiden tot de dood.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes