Poecilotheria rajaei

Dierenweetjes.be

De Poecilotheria rajaei - Alle spinnen

De Poecilotheria rajaei is een spinnensoort die behoort tot de groep van vogelspinnen. Ze werd voor het eerst ontdenkt in 2009 in Sri Lanka. Dit is ook de enige plaats waar de spinnensoort voorkomt. De Poecilotheria rajaei behoort tot één van de grootste spinnensoorten ter wereld.

 

Kenmerken

Opvallend aan de Poecilotheria rajaei is dat ze ontzettend groot is. De beenspanwijdte van deze spin kan oplopen tot 20 centimeter. De kleur van het lichaam van de spin is zwart, afwisselend met witte tekeningen. De poten hebben een zwart-geelgestreepte tekening.

 

 

Voeding en leefgebied

De Poecilotheria rajaei leeft voornamelijk in bomen. Zoals alle vogelspinnen gebruikt ook deze spinnensoort het voordeel van de verassing wanneer hij zijn prooi wil grijpen. Dit doen vogelspinnen door hun prooi te bespringen en daarna hun gif in te spuiten. Het gif van de Poecilotheria rajaei is niet gevaarlijk voor de mens maar is wel dodelijk voor kleine dieren zoals hagedissen, vogels of slangen.

 

De Poecilotheria rajaei eet bijna alles wat kleiner is dan zichzelf. Dit gaat voornamelijk over kleine hagedissen, slangen, insecten en andere spinnensoorten die kleiner zijn dan de Poecilotheria rajaei.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes