Poecilotheria ornata

Dierenweetjes.be

De Poecilotheria ornata - Alle spinnen

De Poecilotheria ornata is een grote spinnensoort die behoort tot de groep van vogelspinnen. Ze leven in West- en Oost-Azië en behoren tot de meest giftige spinnensoorten ter wereld.

 

Kenmerken

De Poecilotheria ornata is te herkennen aan zijn specifieke kleuren. De kleur van het achterlijf en de achterpoten is donkergrijs, waarbij de achterste poten zwarte strepen hebben. De voorste poten hebben deze streven ook, enkel zijn ze afwisselend gestreept met een opvallende gele kleur. De kleur van het bovenlijf is zwart.

 

Net zoals bij de andere soorten van vogelspinnen is ook de Poecilotheria ornata bekleed met brandharen. Deze zijn opvallend lang en hebben een bruine kleur.

In tegenstelling tot de meeste vogelspinnen lijkt het alsof de Poecilotheria ornata zich plat tegen de grond bevindt (andere soorten staan hoger op hun poten).

 

De beet van de Poecilotheria ornata staat bekend als zijnde één van de giftigste beten van alle spinnensoorten. Het gif veroorzaakt een intense pijn en spierkrampen. De Poecilotheria ornata is ontzettend snel en zeer agressief tegenover zijn vijanden. Wanneer ze in het nauw gedreven worden zullen ze zeker niet twijfelen om hun vijand aan te vallen.

 

 

Voeding en leefgebied

De Poecilotheria ornata behoort tot de groep van boombewoners. Ze leven in boomholtes en maken hier hun spinnenweb. Hun voedsel bestaat dan ook voornamelijk uit vliegende insecten. Deze vangen ze door ze te bespringen en niet door middel van hun spinnenweb.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes