Grammostola anthracina

Dierenweetjes.be

De Grammostola anthracina - Alle spinnen

De Grammostola anthracina is een spinnensoort die behoort tot de familie van vogelspinnen. Ze komt voor in Brazillië, Paraguay, Argentinië en Uruguay. De Grammostola anthracina behoort tot één van de grootste spinnensoorten ter wereld.

 

Kenmerken

De Grammostola anthracina is te herkennen aan zijn volledig zwartkleurig lichaam met daarop een opmerkelijke beharing. Wanneer we de poten van deze spinnensoort vergelijken met die van andere vogelspinnen kunnen we besluiten dat ze vrij lang zijn ten opzichte van het lichaam.

 

De Grammostola anthracina is een opmerkelijk grote vogelspin. De beenspanwijdte van een volwassen exemplaar kan tot wel 23 centimeter bedragen.

 

De haartjes op het lichaam van de Grammostola anthracina dienen als een soort verdedigingsmechanisme. Wanneer ze zich bedreigd voelen kunnen ze door middel van wrijving met de poten ervoor zorgen dat de haartjes in de lucht vrijkomen. Wanneer deze worden ingeademd zorgen ze voor heel wat irritatie van de luchtwegen.

 

 

Voeding en leefgebied

De Grammostola anthracina leeft voornamelijk op de grond en ondergronds. Net zoals alle andere vogelspinnen maakt de Grammostola anthracina geen spinnenweb. Vogelspinnen jagen op hun prooi door middel van ze te bespringen om ze daarna te injecteren met hun gif. Dit gif zorgt ervoor dat de prooi verlamd wordt en dat de eetbare delen van de prooi al verteerd worden. Hierdoor kan de spin de voedingsdelen uit zijn prooi zuigen.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes