Cerbalus aravaensis

Dierenweetjes.be

De Cerbalus aravaensis - Alle spinnen

De Cerbalus aravaensis is een spinnensoort die behoort tot de familie van jachtkrabspinnen. Deze spinnensoort komt voor in het zuidelijke deel van de Aravavallei gelegen in Israël en Jordanië. De Cerbalus aravaensis behoort tot één van de grootste spinnensoorten ter wereld.

 

Kenmerken

De Cerbalus aravaensis is te kenmerken aan zijn lichtgrijze kleur waarbij de poten zwart-grijs gestreept zijn. Op het hoofd van de Cerbalus aravaensis bevindt zich een opvallende zwarte plek.

 

Een ander kenmerk is zijn enorme grootte. Een volwassen exemplaar heeft gemiddeld een beenspanwijdte van 14 centimeter. De mannetjes zijn opvallend kleiner dan de vrouwtjes. De mannetjes hebben een lichaamslengte van 1,80 tot 2,40 centimeter, terwijl de vrouwtjes een lichaamslengte van 2,20 tot 2,65 centimeter hebben.

 

 

Voeding

Deze spinnen jagen voornamelijk op kleine hagedissen, kevers en andere insecten. Ze jagen ’s nachts en zijn meer actief in de warme zomermaanden.

 

 

Leefgebied

De Cerbalus aravaensis leeft voornamelijk in zandgebieden zoals duinen. Hij bouwt hier ondergrondse holen. De ingang van zijn hol is meestal vermomd met een mengsel van zand en speeksel.

 

De Cerbalus aravaensis deelt zijn leefgebied met de Arabische hoornadder. Dit is de grootste natuurlijke vijand van de Cerbalus aravaensis.

 

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes