Braziliaanse zalmroze vogelspin

Dierenweetjes.be

De Braziliaanse zalmroze vogelspin - Alle spinnen

De Braziliaanse zalmroze vogelspin is een spinnensoort die behoort tot de groep van vogelspinnen. Deze spinnensoort is terug te vinden in het oostelijke deel van Brazilië en behoort tot één van de grootste spinnensoorten ter wereld.

 

Kenmerken

De Braziliaanse zalmroze vogelspin is te herkennen aan zijn zwarte kleur en zijn opvallende grootte. Een volwassen exemplaar kan tot 25 centimeter groot worden.

 

Een ander opvallend kenmerk zijn de roze haartjes op het lichaam van de spin. Deze haartjes dienen, zoals bij alle vogelspinnen, als een verdediginsmechanisme tegen vijanden. Wanneer de spin zich bedreigd voelt, zal ze met haar poten over haar lichaam wrijven waardoor de haartjes in de lucht vrijkomen. Wanneer ze ingeademd worden, kunnen ze voor heel wat irritatie in de luchtwegen en de longen zorgen.

 

 

Voeding en leefgebied

Vogelspinnen staan ervoor bekend dat ze bijna alles eten dat kleiner is dan zichzelf, en de Braziliaanse zalmroze vogelspin is zeker geen uitzondering. Het voedsel bestaat uit kleine zoogdieren, kevers, gifslangen of zelfs andere spinnensoorten die kleiner zijn dan de Braziliaanse zalmroze vogelspin.

Extra weetjes over de Braziliaanse zalmroze vogelspin

 

  • De Braziliaanse zalmroze vogelspin is zeer geliefd als huisdier. Toch wordt dit afgeraden bij beginners omdat ze zeer agressief kan zijn.
  • De Brazilliaanse zalmroze vogelspin behoort tot één van de snelste spinnensoorten ter wereld.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes