De 5 populairste kattenrassen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 5 populairste kattenrassen ter wereld

Een kat hebben in het gezin is altijd een ervaring die de meesten niet willen missen. Het enige waar je best naar kijkt is het zoeken van het juiste type dat bij jouw profiel past. Hier lees je de tien meest populaire kattenrassen over de hele wereld, en ook waarom ze zo populair zijn.

 

5. De Heilige Birmaan

 

Deze kat staat bekend voor de verschillende schakeringen in kleuren. Ze staan bekend om hun zachte stemmen, hun actief gedrag en speels karakter. Ze worden beschouwd als zeer zachtaardig te zijn en zeer trouw aan hun eigenaar. Een goede kat voor een speels gezin.

 

 

 

4. De siamese kat

 

Siamese katten zijn gemakkelijk te herkennen door de kleuren op hun spitsoren. Ze zijn heel erg zacht van karakter maar kunnen soms wel wat agressief overkomen bij andere huisdieren. Een goede kat voor het gezelschap, maar niet zo goed wanneer je verscheidene huisdieren rondlopen hebt.

 

 

 

 

3. De kortharige Perzische kat

 

Deze katten zijn heel erg geschikt voor mensen die veel aandacht aan hun kat willen schenken. Hiermee bedoel ik niet enkel maar aandacht in de manier van spel of knuffelen, neen, het is namelijk zo dat deze katten een goede verzorging nodig hebben. Het ras is verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben hetzelfde uiterlijk als de Perzische kat, enkel dan dat ze kortharig zijn. Deze kortharige Perzische katjes zijn heel erg goed als schootliggers en hebben een heel zachte persoonlijkheid.

 

 

 

 

2. De maine coon

 

Dit Amerikaans ras komt in een grote verscheidenheid van kleuren. Het lichaam varieert van middelgroot tot groot met een zware en ruige vacht. Het ras staat bekend als zijnde zeer intelligent en zacht van karakter. Dit ras is de ideale kat om als huisdier te hebben. Ze komen ook heel goed overeen met andere huisdieren, wat het nog makkelijker maakt om ze te plaatsen in een gezin.

 

 

 

 

1. De Perzische kat

 

Op nummer één vinden we nog steeds de Perzische kat. Deze pluizige en langharige kat heeft zijn populariteit te danken aan zijn hoge knuffelgraad. Deze kat is het meest geliefd in het wit, maar is ook nog te verkrijgen in verschillende andere kleuren, dit als gevolg van verschillende fokkerijen. Het enige nadeel is dat deze kat een veilige en rustige omgeving nodig heeft. Wanneer dit niet het geval is, kan dit ras zeer agressief uit de hoek verschijnen. Een grote verscheidenheid aan huisdieren is dus niet aangeraden bij dit ras.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes