De 5 grootste kattenrassen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 5 grootste kattenrassen ter wereld

Een huisdier kan heel wat leven in huis brengen. Toch is er een groot aanbod aan verschillende huisdieren. Zo zijn er honden, vogels, katten, en zoveel meer. Voor die mensen die houden van grote katten staan hier de 5 grootste kattenrassen van over de hele wereld opgesomd.

 

5. De Siberische boskat

 

De Siberische katten zijn afkomstig vanuit Rusland. Ze staan bekend voor hun dikke vacht met heel lange haren die ervoor zorgen dat ze beschermd zijn tegen koude klimaten. Deze katten zijn veel groter dan de gemiddelde kat en er wordt ook gezegd dat andere grote kattenrassen oorspronkelijk verderkomen vanuit de Siberische (bos)kat.

 

 

 

4. De Noorse boskat

 

De Noorse boskat deelt veel van zijn kenmerken met de Siberische boskat. Het is zo dat men denkt dat dit ras dateert vanuit de vikingtijd rond het jaar 1000. Net zoals ook de Vikings zijn deze katten erg groot.

 

 

 

 

3. De maine coon

 

Er zijn vele legendes verteld over dit legendarisch en indrukwekkend kattenras. Een van de verhalen verklaart dat deze 'maine coon' een kruising zou zijn tussen een lynx en een wasbeer. Dit is natuurlijk niet zo, want de oorsprong ligt in verschillende kruisingen tussen grote langharige huiskatten (zoals de Siberische kat). Dit kattenras staat vooral bekend als zijnde lief en zeer zacht van karakter.

 

 

 

 

2. De ragdoll

 

Op de tweede plaats staat de ragdoll. Het is een ras dat geïntroduceerd werd in de jaren '60 en er werd toen verteld dat het ras een kruising is tussen een Angora en een onbekend (misschien wel wild) ras. Heel speciaal is dat het ongeveer 3 jaar duurt vooraleer een kitten van dit ras volgroeit is.

 

 

 

 

1. De savannah

 

Op nummer 1 in onze lijst staat de savannah-kat. Deze kat is enorm voor een huiskat, waarschijnlijk omdat zijn achtergrond stamt vanuit een wilde kat. Dit ras is nog maar recent erkend als officieel ras, en worden daarmee het grootste kattenras ter wereld.

 

 

 

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes