De 10 slimste kattenrassen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 slimste kattenrassen ter wereld

Er is geen twijfel mogelijk als het gaat over katten die ontzettend intelligente metgezellen kunnen zijn. Dat katten slimmer zijn dan honden zal een blijvende discussie blijven maar waar we zeker van kunnen zijn is dat deze tien kattenrassen de slimste kattenrassen ter wereld zijn.

 

10. De Singapura

 

De Singapura is een zeer klein kattenras (het kleinste kattenras ter wereld) dat bekend staat als een zeer energierijk ras. Daarbuiten zijn ze ontzettend intelligent en behendig.

De Singapura houdt van aandacht en komt heel goed overeen met kinderen.

 

 

 

9. De Heilige Birmaan

 

Op de negende plaats in onze lijst staat de Heilige Birmaan. Ze zijn heel nieuwsgierig en erg speels. Ze houden ervan om de wereld te verkennen en houden van jagen op hun prooi. De Heilige Birmaan leert veel sneller dan de meeste rassen trucjes en is een echte meester in het lezen van stemmingen van personen.

 

 

 

 

8. De somali

 

De somali is een elegant gebouwd kattenras dat voorkomt in verschillende kleuren met een grote pluimstaart. Ze zijn zo sluw van een vos en ontzettend nieuwsgierig. De somali heeft een grotere hersenmassa/lichaamsmassa-verhouding dan de meeste andere rassen en leren net zoals de Heilige Birmaan ontzettend snel trucjes aan. Daarbuiten zijn somali's meestal gezellige en verdraagzame kattenrassen.

 

 

 

 

7. De Japanse stompstaartkat

 

De Japanese stompstaartkat of Japanese bobtail is een kattenras dat bekend staat voor zijn bijzondere korte staar. Het ras kan zowel langharig als kortharig zijn en komt ontzettend veel voor in Japan als huiskat. De Japanese bobtail is een zeer intelligent kattenras en zijn ontzettend actief.

 

 

 

 

6. De Sphynx naaktkat

 

De naaktkat is een Canadees kattenras dat bekend staat om zijn haarloze vacht. Ze worden vaak gekenmerkt als zijnde een combinatie van een hond, een kind, een aap en een kat. Ze zijn wendbaar en behendig, heel trouw aan hun baasje, vragen veel aandacht en zijn goede jagers.

 

Wegens hun nieuwsgierigheid leren ze vaak nieuwe dingen die ze door hun grote hersenen snel kunnen aanleren.

 

 

 

 

5. De balinees

 

De balinees staat bekend als een zeer sociaal kattenras. Ze zijn niet verlegen en zijn ontzettend nieuwsgierig. Door hun hoge intelligentiegraad zijn ze goed in het oplossen van problemen en vinden ze vaak een goede uitweg als ze ingesloten zijn door een vijand of een vreemdeling.

 

 

 

4. De cornish rex

 

De cornish rex staat bekend als een kattenras dat heel snel trucjes kan leren. Ze houden van aandacht en zijn ontzettend actief. Daarbuiten zijn ze heel erg liefdevol en houden ze ervan om vertroeteld te worden. De cornisch rex is van uiterlijk te herkennen aan de eivormige kop en de dunne vacht. Deze vacht is wit van kleur met daarop een bruine schijn. Aan de ogen, oren en op de staart hebben ze bruine tekeningen.

 

 

 

 

3. De savannah

 

De savannah is een kattenras dat behoort tot één van de duurste kattenrassen ter wereld. De savannah houdt van avontuur en is ontzettend nieuwsgierig. Daarbuiten hebben ze een hoge inteligentie waardoor ze zich makkelijk uit slechte situaties weten te redden.

 

 

 

 

2. De Bengaalse kat

 

Het op-één-na slimste kattenras is de Bengaalse tijgerkat. Ze houden ervan om gebieden te verkennen en zijn over het algemeen heel speelse katten. Ze leren heel snel bij en weten hoe ze iets moeten aanpakken. Vaak laten ze blijken wanneer ze iets willen en doen dat op verschillende manieren. De best werkende manier onthouden ze dan en zullen ze de volgende keer terug gebruiken.

 

 

 

 

1. De abessijn

 

De abessijn is een elegant gebouwd kortharig kattenras dat door kenners gezien wordt als slimste kattenras ter wereld. Net zoals de Bengaalse kat weten ze hoe ze de aandacht van hun baasje kunnen lokken om zo hun zin te krijgen. Daarbuiten leren ze ontzettend snel trucjes aan.

 

 

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes