De 10 meest agressieve kattenrassen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 meest agressieve kattenrassen ter wereld

Net zoals bij de hondenrassen, kan men ook een onderscheid maken in het karakter van een bepaald kattenras. Zo heb je lieve katten, maar ook zeker agressieve en valse katten. Daarom is het belangrijk bij de aankoop van een kat dat u weet waaraan u zich kan verwachten. Hier leest u de tien meest agressieve (over het algmeen) kattenrassen ter wereld.

 

10. De singapura

 

De singapura is het kleinste kattenras ter wereld en behoort zeker tot de top tien van minst vriendelijke huisdieren ter wereld. De singapura is ontstaan in de straten van Singapore en vele Maleisiërs zijn helemaal niet zo gek van deze dieren. In de loop der jaren is het kattenras heel erg slecht behandeld en dat kan je nu nog terugvinden in hun karakter. Ze zijn heel nieuwsgierig en kunnen wel heel erg lief zijn, maar over het algemeen kunnen ze heel erg vals uit de hoek komen.

 

 

 

9. De sphynx

 

De sphynx is een ras dat ontstond in Toronto, Canada. Ze staan bekend als zijnde dat ze hun eisen willen doordringen en dat ook ten opzichte van de eigenaren. De sphynx houdt van interactie met mensen, maar kunnen wel heel erg weinig verdragrig

 

 

 

 

8. De Schotse vouwoorkat

 

De Schotse vouwoorkat is een zeer intelligent kattenras maar ze hebben de neiging om zeer aanhankelijk te worden aan hun eigenaren. Niettemin is het wel zo dat ze heel erg agressief overkomen ten opzichte van vreemden en al kunnen ze heel goed opschieten met andere huisdieren van het gezin, toch staan ze heel erg agressief ten opzichte van indringers.

 

 

 

 

7. De siamese kat

 

De siamees behoort tot een van de meest populaire kattenrassen ter wereld. Daarbuiten moet er toch wel gezegd worden dat dit vooral gaat omdat het uiterlijk van dit ras veel mensen aanspreekt en dus zeer geliefd is. Toch is het karakter van de siamese kat wel wat anders. Ze zijn intelligent en kunnen heel vriendelijk zijn, toch hebben ze de neiging om zich te binden met één persoon. Wanneer dit het geval is staan ze meestal heel agressief ten opzichte van andere mensen en zijn ze heel jaloers op mensen die veel aandacht krijgen van hun baasjeg

 

 

 

 

6. De korat

 

De korat is een Aziatisch kattenras en is vandaag de dag het meest populaire kattenras in Thailand. Korats staan bekend om hun slanke en zilverblauwe vacht en zeer grote ogen. Ze zijn heel bang van plotse harde geluiden en kunnen daardoor heel erg bruut reageren. Ze zijn veeleisend en dat kan hun agressiviteit wel beïnvloeden. Toch moet er wel gezegd worden dat ze heel goed met kinderen opschieten. Dit komt meestal omdat de korat heel veel aandacht wil en kinderen spelen nu eenmaal graag met huisdieren.

 

 

 

 

5. De Egyptische mau

 

De Egyptische mau staat vooral bekend om zijn gevlekte vacht, maar ook dus als zijnde agressief van karakter. Dit katternas bindt zich heel erg sterk met hun eigenaren, maar zijn heel erg agressief ten opzichte van vreemden. Ze zijn zeer beschermend tegenover hun speelgoed, en daarom is het dus best om daar als vreemde niet al te veel aan te komen.

 

 

 

4. De cymric kat

 

De cymric is een van de oudste gedomesticeerde kattenrassen van vandaag. Ze zijn meestal heel afstandelijk tegenover kinderen en vreemden en reageren heel fel tegenover hen. Ze zijn heel speels maar wanneer men een speeltje van hen afpakt, zal dit vooral verdergaan in grommen, bijten en krabben.

 

 

 

 

3. De bombay

 

Op nummer 3 staat deze zwarte bombay kat. Ze zijn over het algemeen heel erg rusting en houden van rust. Daardoor is het dus ook dat ze heel erg agressief kunnen reageren wanneer er veel lawaai in huis is of wanneer er plotseling een hard geluid ontstaat. De bombay zoekt aandacht van hun eigenaars en wordt niet graag alleen gelaten. Daarom is het kattenras ten sterkste afgeraden voor mensen met weinig tijd.

 

 

 

 

2. De bengaal

 

De bengaalse (tijger)kat is een kruising tussen een wilde Aziatische kat en een huiskat. Hierdoor komt het meestal dan ook dat er nog steeds de wilde roots terug te vinden is bij het ras en daardoor zijn ze over het algmeen vrij agressief.

 

 

 

 

1. De Amerikaanse draadhaar

 

Op nummer 1 staat zeker de Amerikaanse draadhaarkat. Ze hebben een dichte en veerachtige vacht die als staalwol aanvoelt. Dit ras is te herkennen aan zijn rustig karakter, maar in veel gevallen kan een storing van deze rust leiden tot heel agressief gedrag. Ze zijn dus graag gerust gelaten.

 

 

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes