De 10 liefste kattenrassen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 liefste kattenrassen ter wereld

Zoals bij honden is het ook zo dat bij kattenrassen er een grote diversiteit is wanneer het gaat over hun karakter. Sommige zijn heel aanhankelijk, anderen worden graag gerust gelaten. Maar welke zijn nu de liefste kattenrassen ter wereld? Die leest u in deze lijst.

 

10. De chantilly-tiffany

 

Dit kattenras staat bekend om zijn liefdevol en vriendelijk. Ze zijn niet veeleisend of ondeugend en kunnen prima opschieten met andere katten in het gezin of met andere huisdieren. Ze zijn heel erg geliefd bij gezinnen die een kat willen die niet lui is maar ook niet hyperactief. De chantilly is een ras dat zeer zacht is en zeer makkelijk is om op te voeden.

 

 

 

9. De somali

 

De somalikat is een elegant gebouwde kat die houdt van aandacht. Ze doen er alles aan om op te vallen en dat zal je ook merken wanneer u er één in huis neemt of wanneer u op bezoek gaat bij vrienden of kennissen. Ze zullen zich nooit verbergen. Ze hebben de neiging om heel hun leven erg speels te blijven en houden ervan als kinderen met hun spelen. Ze zijn over het algemeen zeer intelligent en heel erg nieuwsgierig.

 

 

 

 

8. De ragdoll

 

De ragdoll is een kattenras dat zijn naam gekregen heeft door zijn rustig karakter. Ragdoll betekent 'lappenpop' en dat komt omdat wanneer ze je oppakt, zal merken dat ze zich laten doorhangen als een lappenpop. Ze zijn heel erg aanhankelijk en komen bijna nooit agressief om de hoek. Ze laten heel veel toe en houden ervan om op de schoot van hun eigenaar(s) te liggen..

 

 

 

 

7. De Perzische kat

 

De Perzische kat behoort tot een van de oudste diersoorten ter wereld die bekend zijn voor de mens. Ze zijn wellicht een van de meest geschikte kattenrassen voor gezinnen met kinderen. Het ras is over het algmeen zeer ontspannen en rustig. Perzische katten behoren tot de meest aanhankelijke en trouwe kattenrassen die er bestaan.

 

 

 

 

6. De manx

 

De manx is een kattenras dat vooral bekend staat omdat ze geen staart hebben. Dit is echter niet in elk geval zo, want ze kunnen geboren worden met verschillende groottes van staarten, en dus ook soms met geen staart. Daarbuiten is het ras een zeer zacht en vriendelijk kattenras. Ze kunnen goed opschieten met kinderen en andere huisdieren.

 

 

 

 

5. De maine coon

 

De maine coon is een kattenras met een lange en dikke vacht. Oorspronkelijk was het ras gekweekt om bedrijven te helpen met ratproblemen, omdat ze bekend staan als goede jagers als het gaat om muizen en ratten. De maine coon is een ras dat zeer vriendelijk en aanhankelijk is. Ze zijn ook heel erg verdraagzaam en dat maakt ze een ideaal ras voor gezinnen met kinderen.

 

 

 

4. De Burmees

 

De Burmese kat kan men onderscheiden in twee soorten: De Britse Burmese kat en de Amerikaanse Burmees. Ze zijn heel erg speels en reageren altijd op menselijke signalen.

 

 

 

 

3. De Heilige Birmaan

 

Op de derde plaats in onze top-tien-lijst staat de Heilige Birmaan. De Heilige Birmaan is een kat die een zeer goede band kan hebben met zijn baasjes. Ze zijn heel erg nieuwsgierig en heel erg intelligent.

 

 

 

 

2. De exotic

 

De exotic is een kortharig kattenras en zijn familie van het Perzische kattenras. Ze zijn heel zacht van karakter en heel erg tam. Dit hebben ze dan ook geërfd van hun Perzische voorouders.

 

 

 

 

1. De abessijn

 

Op de eerste plaats van onze top-10 staat deze abessijn. Ze hebben een korte en dikke vacht en vertonen nog wat uiterlijke kenmerken van een wilde kat. In tegenstelling tot de meeste kattenrassen is de abessijn heel erg dol op water en ze houden er dan ook van om te zwemmen. De abessijn heeft een grote behoefte aan liefde en interactie met het gezin. Dit is zeer belangrijk omdat dit ras heel erg snel depressieve kenmerken kan vertonen. Een ideaal huisdier, maar dan wel voor gezinnen waarvan er één of meerdere leden steeds thuis is.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes