De 10 duurste kattenrassen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 duurste kattenrassen ter wereld

Katten zijn veruit de meest genomen huisdieren ter wereld. Het is zelfs zo dat het aantal huisdierkatten in de wereld bijna gelijk staat met het aantal huishoudens in de wereld. Afhankelijk van het ras wordt meestal ook de prijs bepaald. Dit hangt vooral af van de zeldzaamheid en puurheid van het ras. Hier zie je de 10 meest geprijsde kattenrassen die er bestaan.

 

10. De Brits korthaar

 

We beginnen onze top tien met deze mooie Brits korthaar. Deze katten zijn heel erg geliefd bij de mensen en vooral op kat-shows. De Brits korthaar is zeer stabiel van karakter en helemaal niet agressief. De prijs voor een kat als deze begint vanaf 350 euro en kan lopen tot 1000 euro, afhankelijk van de bouw en eigenschappen van een bepaalde kat.

 

 

 

9. De Schotse vouwoorkat

 

Dankzij hun zeer goede fysieke eigenschappen en hun reputatie als zijnde erg liefdevol zijn deze katten heel erg populair. Het prijskaartje is daarom ook wel naargelang. Voor een kitten van dit ras kan je tot 2100 euro betalen, wat wel een heleboel geld. Meestal vinden we deze katten al wel goedkoper, maar dat hangt dan weeral af van hoe kortbij ze staan bij de perfectie van dit bepaalde ras.

 

 

 

 

8. De sphynx naaktkat

 

Niet bepaald één van mijn voorkeuren, maar ik respecteer mensen hun mening. Dit ras is vooral te herkennen aan hun naaktheid. Alhoewel veel mensen dit graag zien, het vraagt wel wat extra werk. Het is namelijk zo dat bij dit ras de huid veel behandeld moet worden, omdat ze snel uitdroogt en tekenen vertoont van verbranding bij felle zon. De prijs kan oplopen tot 2200 euro.

 

 

 

 

7. De blauwe Rus

 

Heel hard lijkend op de Brits korthaar, is de blauwe Rus. Het enige verschil is dat ze meestal van hun aard wat magerder zijn dan de Brits kortharen en dat het haar een andere opbouw heeft. Dit ras staat bekend als zijnde zeer speels, nieuwsgierig en intelligent. Wat dit ras zeer geliefd maakt is dat ze heel goed opschieten met andere huisdieren en kinderen. De prijs voor een kitten bedraagt dan wel tot 2200 euro, net zoals de sphynx naaktkat.

 

 

 

 

6. De peterbald

 

Midden in de lijst vinden we deze peterbald kat. De kat is ontstaan door een experiment met een Oosterse korthaar en een don sphynx. Dit merkwaardig intelligent en energiek ras heeft een zeer opvallend gespierde en een unieke elegante bouw. De prijs voor een kat zoals deze loopt op tot 3500 euro.

 

 

 

 

5. De Perzische kat

 

Op vijf vinden we de Pers. Het ras is te herkennen aan hun zeer lange haren en dikke vacht. Al wordt er verteld dat dit ras gekend staat als zijnde wat agressiever dan de andere rassen, ben ik er zeker van overtuigd dat dit niet voor ze allemaal geldt. De prijs voor een Perzische kat? Voor een ruwe 3700 euro heb je echt een pareltje van dit ras.

 

 

 

4. De Allerca hypoallergene kat

 

Al is dit niet een echt ras, toch heb ik deze even vernoemd. Dit soort kat is een kat waarbij wetenschappers ervoor gezorgd hebben om de genen weg te nemen die ervoor zorgen dat mensen allergisch zijn voor katten. Voor een kat die aan deze eigenschappen voldoet betaal je 4000 euro.

 

 

 

 

3. De bengaalse kat

 

Een zeer mooi en aangenaam ras. Dit ras is een kruising tussen een gewone huiskat en een Aziatische luipaardkat. Dat is dan ook te merken aan de tekeningen die dit ras bevat. Om een goede versie van dit ras te hebben moeten er na de eerste kruising van de Aziatische luipaardkat en de gewone huiskat zeker vier generaties tussen zitten. Zo verkrijg je een heel rustige bengaal. Wegens de moeilijk te verkrijgen idealiteit van dit ras kan een kat zoals deze tot 20000 euro kosten.

 

 

 

 

2. De savannah

 

Net zoals de bengaal is deze kat ook een kruising. Het unieke aan dit ras is dat ze zo loyaal kunnen zijn als een hond voor zijn baasje kan zijn. De savannah kat is ook zeer intelligent. De prijs bedraagt 40000 euro.

 

De savannah is een kattenras dat niet als huisdier is toegestaan in zowel België als in Nederland.

 

 

 

 

 

1. De ashera

 

 

Dit ras is veruit de duurste van alle kattenrassen. Het is een kruising tussen een huiskat, een Afrikaanse serval en een Bengaalse tijgerkat, maar in Europa en Amerika is deze kat niet erkend als kattenras door overkoepelende organisaties. De ashera is bijzonder uniek en moeilijk te kweken. De prijs voor een kat zoals deze bedraagt 70.000 euro.

 

De ashera is een kattenras dat, net zoals de savannah, niet als huisdier is toegestaan in zowel België als in Nederland.

 

 

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes