Ural rex

Dierenweetjes.be

De ural rex - Alle kattenrassen

De ural rex is een kattenras dat afkomstig is uit Rusland. Het ras dateert van in 1920 waarbij er in het Oeralgebied al katten van dit ras gesignaleerd werden. De ural rex behoort tot de 'rex-familie' van de kattenrassen, waaronder ook de beter gekende 'devon rex' en 'cornish rex' behoren.

 

Kenmerken

De vacht van de ural rex is helemaal anders dan de andere rex kattenrassen. De ural rex beschikt over een dubbele vacht waarbij de bovenste vacht krulhaar bevat. Er is zowel een kortharige als een langharige variant van de ural rex waarbij de langharige ural rex veel minder populair is dan de kortharige vorm van het kattenras.

 

De vacht van de ural rex kan in verschillende kleuren voorkomen. Enkele niet-herkende kleuren zijn chocoladebruin, lilac, fawn en cinnamon. De vacht van de ural rex vraagt heel wat verzorging. Ze moeten regelmatig goed geborsteld worden om zo klitten te vermijden en te verwijderen.

 

Het lichaam van de ural rex is middelgroot en heeft geen opvallende verschillen met de ‘gewone’ huiskat. De ogen zijn ovaal en de oren zijn puntvormig.

 

 

Karakter

Het karakter van de ural rex is te beschrijven als zeer nieuwsgierig en vriendelijk. Ze zijn speels en houden van aandacht. Ze zijn makkelijk in de omgang en kunnen in de meeste gevallen goed om met andere huisdieren binnen het gezin. Echter hangt dit wel van kat tot kat af.

 

 

Gezondheid

De ural rex is een zeer gezond kattenras. Er zijn geen genetische aandoeningen gevonden die geassocieerd zijn met het kattenras.

Extra weetjes over de ural rex

 

  • De stichter van het ras/de stamvader was de gekrulde zwarte bi-color kat Vasili, hij werd geboren in 1988, in Zarechniy niet ver van Svedlovsk.
  • Het haar van de kittens heeft een grijsachtige tint.
  • Het is heel belangrijk om in de periode van de eerste rui, de kittens goed te borstelen en er goed voor te zorgen dat alle oude grijze haren verwijderd zijn. Dit is zo belangrijk aangezien het invloed kan hebben op de kwaliteit van de krul en intensiteit van de kleur later.
  • De Ural Rex wordt steeds vaker gezien in kattenshows en hij charmeert iedreen door zijn vrolijke en evenwichtige karakter, zijn fijne krullend haar en zijn unieke uitstraling.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes