Toyger

Dierenweetjes.be

De toyger - Alle kattenrassen

De toyger is afkomstig uit de Verenigde Staten. Oorspronkelijk wilden ze een kat kweken dat erg lijkt op een 'speelgoed tijger' of een tamme tijger, in het engels een 'toy tiger'. Omdat een echte tijger als huisdier natuurlijk te gevaarlijk is.

 

Kenmerken

De toyger heeft een gestreepte vacht dat lijkt op de vacht van een tijger. De achtergrond van zijn vacht is oranje- tot bruinkleurig met daarop donkerzwarte strepen. Hij lijkt net een tijgerwelp als je hem ziet lopen. Hij heeft een gespierde lichaamsbouw. De toyger zijn kop heeft een speciale vorm, wanneer je goed kijkt zie je een omgekeerd hart als je zijn hele kop bekijkt. Zijn snuit is cilindervormig en zijn kop eerder ovaal. Zijn amandelvormige ogen hebben een rijke en diepe kleur. Zijn neus lijkt lang en valt erg op, omdat deze breder wordt naar het einde toe. De toyger zijn heeft een middelgrote lichaamsbouw met een lange en smalle staart.

 

 

Karakter

De toyger heeft een zacht en rustig karakter. Het is over het algemeen een vriendelijk ras. Dit ras kan ook gemakkelijk samen leven met andere katten of vriendelijke honden. Voor een gezin met kinderen is hij ook geschikt, wel best met begeleiding tijdens de interacties. Deze kat is ook erg speels en actief. Je kan hem leren lopen aan de leiband, leren apporteren of kunstjes aanleren.

 

 

Gezondheid

De toyger heeft geen bekende ras gerelateerde gezondheidsproblemen. En wanneer de kat van een erkende fokker komt, is hij normaal gezien sterk en gezond. Net zoals bij alle andere kattenrassen is het wel aangeraden om hen jaarlijks te laten vaccineren tegen bekende kattenziektes zoals griep en enteritis. Wanneer de katten ook veel buiten gaan is een vaccinatie tegen het feline leukemie virus ook aangeraden.

 

De toyger wordt gemiddeld 13 jaar, soms ook ouder.

Extra weetjes over de toyger

 

  • Het patroon van zijn vacht is zeer zeldzaam onder de huiskatten, de strepen lopen verticaal en dat is uniek.
  • De rasnaam toyger is afkomstig van 'toy tiger' omdat men een tamme of speelgoed tijger wou kweken. Toyger is dus een samenvoegsel hiervan.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes