Snowshoe

Dierenweetjes.be

De snowshoe - Alle kattenrassen

De snowshoe kat is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. Wat typerend is aan dit ras zijn hun witte voetjes, ze hebben net 'sneeuwschoentjes' aan. Ze zijn voor het eerst gezien in Philadelphia, wanneer een siamese moederkat een nest had van drie kittens met witte voetjes.

 

Kenmerken

Zoals hoger al verrmeld is de snowshoe vooral te herkennen aan zijn witte voetjes. Verder heeft dit ras een kortharige vacht met subtiele nuances van wit, lichtbruin en zwart. Hij heeft ook zwarte punten zoals zijn oren, staart, het masker op zijn snoet en soms ook de poten. De zuiver witte vacht gaat van zijn snoet, naar zijn borst, buit en poten. De raszuivere katten hebben mooie blauwe ogen.

 

De snowshoe is een middelgrote kat met middelgrote oren en staart. Hij lijkt qua uiterlijk erg op de siamees.

 

 

Karakter

De snowshoe heeft een erg aanhankelijk en zacht karakter. Het zijn lieve katten dat genieten van gezelschap en aandacht van hun baasjes. Ze gaan ook goed samen met andere huisdieren en kinderen. Snowshoes zijn dan ook zeer sociaal en volgzaam. Ze tonen veel liefde aan hun baasjes en zijn zeer toegewijd aan hen. Ze kunnen dus ook niet lang alleen zijn. Het is aangewezen om voor gezelschap te zorgen wanneer men een drukke job heeft.

 

Een zeer opmerkende eigenschap van de snowshoe is dat ze zeer intelligent zijn en dus snel trucjes kunnen aanleren, vooral apporteren. Ze zijn ook erg dol op water, hier kunnen ze erg van genieten. Vooral dan van stromend water, ze houden zelfs vaak ook van zwemmen. Dit ras heeft ook een voorliefde voor hoge plaatsen, hier zitten ze graag.

 

 

Bekende snowshoes!

Een van de bekendste katten ter wereld en een ware internet hit is de 'grumpy cat'. Het is een kruising van verschillende rassen, maar mogelijk zitten er toch veel sporen van de snowshoe in verwikkeld.

Extra weetjes over de snowshoe

 

  • De snowshoe is nog een redelijk recent kattenras. Het dateert namelijk uit de jaren '60. Toen ontdekte Dorothy Hinds Daugherty uit Philadelphia drie Siamese kittens met vier witte voeten. Ze hield van de puntige kleuren en witte voeten van de kittens. Daarom besloot ze om met de kittens een nieuw ras te ontwikkelen, die vandaag de dag dus bekend staat als de snowshoe.
  • De meeste snowshoes kittens worden volledig wit geboren. Hun kleuren ontwikkelen zich binnen de eerste paar weken van hun leven.
  • Met de snowshoe weet u nooit helemaal wat u kan verwachten op het gebied van zijn persoonlijkheids. Ze kunnen verlegen, bazig, zorgend... zijn. Ze kunnen eenlingen zijn die liever enkel alle aandacht van hun eigenaars krijgen of net erg sociaal zijn, deze katten doen het dan goed in huishoudens met meerdere andere katten. Ongeacht hun persoonlijkheid, zijn bijna alle snowshoes erg actief en aanhankelijk.
  • De snowshoe staat ook bekend als een erg 'spraakzaam' ras, op dezelfde manier als hun Siamese voorouders, hij vindt het leuk om zijn gevoelens te delen met zijn eigenaars. Dit doet hij vaak via zachte, melodische geluiden.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes