Singapura

Dierenweetjes.be

De Singapura - Alle kattenrassen

Dit kleine katje met zijn grote oogjes is de Singapura. De Singapura staat op nummer 1 in de lijst van kleinste kattenrassen ter wereld. Alsmaar meer worden ze geïmporteerd en worden ze populairder.

 

Kenmerken

De Singapura staat bekend om zijn heel kleine bouw met grote ogen en oren.

De vacht is over het algemeen bruin (althans is er toch steeds een bruine tint in de vachtkleur te vinden) en zijn staart is uitzonderlijk stompig en slank. Het karakter is kenmerkend als zijnde heel actief, speels en nieuwsgierig. Ze zijn heel aanhankelijk en hebben een groot verlangen naar menselijk contact. Ze houden ervan om zo hoog als het kan te kunnen liggen, want dan hebben ze een beter uitzicht op de omgeving.

 

 

Het ontstaan van het kattenras

De Singapura leek (zoals al af te leiden is uit de naam) te zijn ontstaan in Singapore. Later bleek dat men in de jaren '70 de Singapura vanuit de VS naar Singapore had geïmporteerd waarna ze terug naar de VS geëxporteerd werden.

 

 

Gezondheid

Qua gezondheid heeft het ras vaak last van 'weeënzwakte', een 'ziekte' die gekend staat als zijnde dat de draagmoeder te zwakke spieren heeft om de foetus te verdrijven. Dit is vaak op te lossen met een keizersnede.

Verder zijn er geen andere genetische gezondheidsproblemen te vinden bij de Singapura, hoewel blijkt dat genetische diversiteit een grote rol speelt in de gezondheid van het ras.

Extra weetjes over de Singapura

 

  • Zoals boven vermeld is de Singapura een van de kleinste kattenrassen ter wereld. Hij weegt maar tussen de 1.81 en de 3.63 kilogram.
  • Vaak lijkt het alsof de Singapura in de make-up doos heeft gespeeld. Hij heeft namelijk donkere lijnen die zich uitstrekken in zijn wenkbrauwen en in de buitenhoeken van zijn hazelaarkleurige, groene of gele ogen. Hij heeft ook donkere lijnen aan de onderkant van zijn ogen, deze breidden zich uit van de binnenste hoek van de ogen langs de brug van de neus. Dit worden cheetah lijnen genoemd. Hij is ook te herkennen aanede donkere bruine lijnen rond de ogen, lippen en neus. In tegenstelling tot deze lijnen, heeft zijn neus een bleke donkere zalm kleur, en zijn pootkussentjes zijn roze bruin.
  • De Singapura is speels en slim en kan een hele goede vriend van een kind zijn die hem goed behandelt. Hij kan dus goed met kinderen om en met hen spelen.
  • Je kan de kat dan ook trucjes leren zoals apporteren.
  • Hij kan niet alleen goed met kinderen samenleven maar ook met andere katten en zelfs met honden.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes