Ragdoll

Dierenweetjes.be

De ragdoll - Alle kattenrassen

De ragdoll is een kattenras dat behoort tot de grootste kattenrassen ter wereld. De ragdoll is ontstaan in Amerika maar is vandaag de dag bekend over de hele wereld.

 

Kenmerken

De ragdoll is een kattenras dat te herkennen is aan zijn blauwe ogen en gespierde lichaamsbouw. De ragdoll is een grote langharige kat met een zeer zachte vacht. Het kattenras heeft zijn naam gekregen doordat de oorspronkelijke fokkatten heel erg ontspannen waren wanneer ze opgepikt werden, en zo leken op een lappenpop.

 

 

Karakter

De karkatereigenschappen van de ragdoll zijn erg vergelijkbaar met die van de Perzische en Birmaanse kat. De ragdoll is heel erg aanhankelijk, intelligent en ontspannen. Ze zijn zeer zacht van karakter en heel makkelijk op te pakken. De ragdoll werd vroeger beschouwd als het ras dat geen pijn kende (mythe). Dit kwam vooral omdat de ragdoll nooit bang is voor gevaar zoals honden of rijdende auto's.

 

 

Gezondheid

Uit onderzoek bleek dat de ragdoll, samen met het Siamese kattenras, de laagste overlevingskans heeft. Men schat de gemiddelde leeftijd van de ragdoll op 10 jaar. De ragdoll heeft vaak last van nierziektes en urineleideproblemen. Dit is niet direct bij kittens te zien, maar is pas op te merken naargelang de kat ouder wordt.

Extra weetjes over de ragdoll

 

  • Ze hebben hun naam zeker niet gestolen want 'ragdoll' betekent 'lappenpop', omdat deze katten vaak bijzonder ontspannen kunnen zijn en zich laten 'hangen' als je ze op pakt.
  • De ragdoll is ontstaan uit een kruising tussen een witte Turkse angora poes en een Heilige Birmaan.
  • Dit ras is erg gefascineerd door water. Alle vormen van water interesseren hen, maar vooral het geluid van lopend water integreert hen.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes