Pixie-bob

Dierenweetjes.be

De pixie-bob - Alle kattenrassen

De pixie-bob is een kattenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Verenigde Staten. Deze katten worden voornamelijk gebruikt als huisdieren, kattenliefhebberij, import en export.

 

Kenmerken

De pixie-bob is een volledig binnenlands ras dat gefokt is om op de Noord-Amerikaanse bobcat te lijken. Hij kan redelijk groot worden, maar blijft rond een gewicht van ongeveer 5 kg. De vacht is meestal zwart, net zoals de kussentjes op de onderkant van de poten en de lippen van hun mond. Op de kin heeft de pixie-bob meestal een witte vacht, maar hun huid onder deze vacht is meestal zwart. De meeste katten zijn kortharig, maar sommigen zijn ook langharig. Ze hebben een bobcat-achtig vachtpatroon, meestal hebben ze ook roodachtige tinten daarbij.

 

De ogen zijn bij de kitten blauw van kleur, maar veranderen dan naar groen of goudkleurig. Het belangrijkste kenmerk is de kop, deze is peervormig van vorm. Sommige van hun snorharen veranderen van zwart naar wit. Hun staart kan zowel kort als normaal lang zijn.

 

Het is momenteel nog niet bekend wat de genetische overeenkomst is tussen de pixie-bob en andere rassen met een kortere staart, zoals de manx, de Amerikaanse bobtail, en de Japanse bobtail.

 

 

Karakter

Ondanks zijn wilde uiterlijk, heeft de pixie-bob toch een zeer evenwichtig karakter. Hij is actief, sociaal en intelligent. Ze gaan ook goed samen met andere dieren, ze houden er van om samen met hen te spelen. Men zegt ook wel is dat het een hond is in een kattenlichaam. Omdat hij zeer gehecht is aan zijn eigenaar en houdt er van om deze overal te volgen.

 

 

Gezondheid

De pixie-bob is niet gevoelig voor problemen veroorzaakt door inteelt. Zoals de meeste katten kunnen zij wel eens last hebben van genetische ziektes, maar ze hebben geen speciale ziektes waar ze last van kunnen hebben.

Extra weetjes over de pixie-bob

 

  • De pixie-bob is het enige kattenras waarbij polydactylie, meertenigheid, mag voorkomen
  • De legende vertelt dat de pixie-bob is ontstaan door de kruiging tussen een Amerikaanse bobcat en een boerderijkat.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes