Peterbald

Dierenweetjes.be

De peterbald - Alle kattenrassen

De peterbald is een kattenras dat behoort tot één van de duurste kattenrassen ter wereld. Ze zijn ontstaan in Rusland en kunnen nu gevonden worden over de hele wereld.

 

Kenmerken

De peterbald is een elegant kattenras dat te kenmerken is aan zijn gespierde lichaam. Ze hebben een smal en lang voorhoofd en opvallende ovale ogen.

De staart van de peterbald-kat is veel langer dan die van het gemiddeld kattenras. Wanneer deze katten geboren worden, kan het zijn dat ze haren hebben.

Na verloop van tijd is het wel zo dat de kans groot is dat ze hun vacht zullen verliezen.

 

 

Karakter

De peterbald staat bekend om zijn rustig karakter. Ze kunnen heel aanhankelijk zijn en zijn vrij intelligent. Ze kunnen heel aanhankelijk zijn ten opzichte van hun baasje. De peterbald is zo aanhankelijk dat ze de neiging hebben om hun eigenaren altijd te volgen en altijd bij hen te zijn. peterbalds komen over het algemeen goed overeen met andere huisdieren, en met kinderen.

Extra weetjes over de peterbald

 

  • De peterbald is een kruising tussen de Oosterse korthaar en de don sphynx.
  • Deze katten kunnen op twee manieren geboren worden, met of zonder vacht.
  • Net zoals bij de sphynx en de don sphynx hebben deze katten van tijd tot tijd een bad nodig. Dit komt omdat ze geen vacht hebben die natuurlijke lichamelijke oliën kan absorberen. Daarom moeten wij ze een handje helpen door ze af en toe in bad te stoppen.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes