Oregon rex

Dierenweetjes.be

De oregon rex - Alle kattenrassen

De oregon rex behoorde tot de 'rex-familie' van de kattenrassen, waaronder ook de beter gekende 'devon rex' en 'cornish rex' behoren. Helaas is dit ras uitgestorven en bestaat er geen enkele kat meer van. Dit kattenras zijn oorsprong lag in de Verenigde Staten.

 

Kenmerken

De oregon rex had een typische vacht. Deze was kort, strak, zijdezacht en gekruld. Hij had grote ore met afgeronde randen die vrij soepel waren. De oregon rex had een lang, maar klein lichaam. Zijn staart was slank en lang met een piek. Zijn poten waren lang en slank met kleine ronde pootjes.

 

 

Karakter

De oregon rex had een combinatie van karaktertrekken van alle andere rex-rassen. Hij had een grappig, speels en soms wat dominant karakter. Deze katten waren ook erg aanhankelijk aan hun baasjes. Door hun dominante karakter waren ze vaak moeilijk te hanteren.

 

 

Geschiedenis

Volgens sommige beweringen vonden de eerste nesten van de oregon rex plaats in 1944. In 1955 is de eerst gedocumenteerde oregon rex van een nest kittens naar de Amerikaanse staat oregon getraceerd, omdat deze verschilde van haar broertjes en zusjes door haar gekrulde vacht.

 

Op hetzelfde moment, werd de eerste cornish rex geïmporteerd naar de VS uit Groot-Brittannië, werden deze al snel gekruist en werd er de rasechte oregon rex ontwikkeld. Fokkers uit Oregon vestigde een rasechte oregon rex en deze werd al snel een van de meest populaire rex-rassen van Amerika. De laatste rasechte oregon rex zou gestorven zijn in 1972.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes