Oosterse langhaar

Dierenweetjes.be

De Oosterse langhaar - Alle kattenrassen

De Oosterse langhaar is een kattenras dat sterk gerelateerd is met de Oosterse korthaar. Dit kattenras is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten (landras voorraad uit Thailand).

 

Kenmerken

Oosterse langharen hebben een lang, slank lichaam, een Oosters-type, maar met een lange zijdezachte vacht. Hij bestaat in verschillende vachtkleuren en patronen, zoals: Ebony (zwart), havana (chocoladekleur), blue, lavendel, cinnamon, fawn, red, cream, caramel, apricoi. Deze kleuren kunnen zowel voorkomen bij een effen vacht als bij een gevlekt patroon of andere vachtpatronen. En alle kleuren en patronen kunnen een smoke/zilver ondergrond hebben.

De meeste Oosterse langharen hebben groene ogen, enkel de witkleurige kunnen ook blauwe of odd-eyed zijn (één blauw en één groen oog).

 

 

Karakter

Het karakter van de Oosters korthaar lijkt erg op dat van de siamees. Ze zijn ook erg actief, extravert en gevoelig van karakter. Het zijn ideale huiskatten, omdat ze goed kunnen opschieten met andere huisdieren. Ook omdat ze erg aanhankelijk zijn aan hun eigenaar(s) en graag geaaid of geknuffeld worden. Deze katten zijn ook erg nieuwsgierig en speels. Ze blijven zelfs speels op een al wat hogere leeftijd. De Oosterse korthaar gebruikt graag zijn stem om aandacht te vragen. Het is een sociale kat dat graag gezelschap heeft, daarom zijn ze niet geschikt om te lang alleen te zitten.

 

 

Gezondheid

Wanneer een Oosterse langhaar kweekt met een Oosterse korthaar of een siamees, zullen de kittens allemaal kortharig zijn. Maar wanneer deze kittens dan als volwassen katten weer worden geherintroduceerd in een fokprogramma, zal ongeveer de helft van hun kittens een langharige vacht hebben. Laten we zeggen dat het langharig-gen altijd een generatie overslaat.

Extra weetjes over de Oosterse langhaar

 

  • Dit ras is erg gesteld op zijn baasjes en zal je precies vertellen wat hij denkt met een luide en schorre stem. Ze staan bekend om hun graag 'praten'.
  • Ze komen voor in meer dan 300 kleuren en vachtpatronen.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes