Ocicat

Dierenweetjes.be

De ocicat - Alle kattenrassen

De ocicat is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. Zijn naam is afgeleid van de wilde ocelot. Hij ziet er uit als een wilde kat, maar heeft geen enkel wild DNA in zijn genen. Ook al ziet hij er uit als een wilde kat, hij heeft wel het karakter van een huiskat.

 

Kenmerken

De ocicat heeft een lang lichaam en staart met middelgrote poten. Hij heeft een zeer opvallende vacht met contrasterende donkere vlekken. Ook op zijn poten staan vlekken, maar op zijn staart heeft hij ringen. Het donkerste stukje vacht kan je vinden op het uiteinde van zijn staart, het lichtste plekje vacht bevindt zich dan weer op zijn vrij ronde kop. Boven zijn ogen heeft hij een 'tabby patroon', dit is strepen die een 'M' vormen.

 

De korte vacht van ocicats bestaat in veel erkende kleurvarianten, namelijk: zwartgevlekt, chocolategevlekt, cinnamongevlekt, blauwgevlekt, lilacgevlekt en fawngevlekt.

 

 

Karakter

De ocicat is een vriendelijke en gezellige kat en kunnen ook redelijk goed opschieten met vreemden. De meeste ocicats kunnen ook goed opschieten met andere huisdieren, dat maakt van hen goede familiedieren. Je kan hun karakter ook vergelijken met dat van een hond. Het zijn slimme dieren dat je snel trucjes en kunstjes kan aanleren. Je kan ze leren apporteren, lopen aan een leiband met harnas, komen wanneer je hen roept, spreken, zitten, liggen op commando en nog andere kunstjes. De meeste katten van dit ras zijn goed in behendigheid speciaal voor katten omdat ze erg gedreven zijn voor speelgoed. Dit allemaal vereist wel enige extra aandacht van de eigenaars.

Extra weetjes over de ocicat

 

  • Zijn rasnaam is afkomstig van de 'ocelot', omdat de gelijkenissen tussen het eerste kitten en de wilde ocelot groot waren.
  • De favoriete bezigheden van de ocicat zijn apporteren van speeltjes en aan de leiband lopen.
  • De vacht van de ocicat is moeilijk te onderhouden. Het beste is om elke week met een vochtig doekje over zijn vacht te wrijven om de dode haren te verwijderen.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes