Nebelung

Dierenweetjes.be

De nebelung - Alle kattenrassen

De nebelung is een zeldzaam kattenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Verenigde Staten.

 

Kenmerken

De nebelung heeft een lang en elegant lichaam, een lange sierlijke nek, een lange, dikke, zijdezachte en blauw-grijze vacht en een mooie lange staart. Ze hebben ook een paar mooie grote ogen, dat meestal groen zijn van kleur of soms geel-groen. Het is een pluizige kat met ook plukjes vacht achter de oren en tussen zijn tenen. De vacht op zijn staart is langer dan de vacht op zijn lichaam.

 

De vrouwtjes wegen ongeveer 3,5 kg en de mannetjes (gecastreerd) 6,5 kg.

 

 

Karakter

De nebelung heeft een levendig, speels en goedaardig karakter. Verder is hij ook erg aanhankelijk aan zijn eigenaars. Vooral aan zijn eigenaars, want dit ras heeft de neiging om zich enkel aan een select groepje te hechten of te binden. Vreemden houdt hij liever op een afstand, maar aan dat select groepje blijft hij heel zijn leven liefdevol toegewijd. Hij kan ook erg genieten van aandacht en van geaaid te worden.

 

In tegenstelling tot zijn actieve karakter, kan de nebelung ook erg goed binnen leven. Dit ras kan ook goed communiceren en helpt zo zijn baasje zich herinneren aan problemen. Dit gebeurt vaak omdat de nebelung erg kieskeurig kan zijn over dingen zoals netheid en het soort voedsel dat hij krijgt.

 

 

Gezondheid

De nebelung zijn levensduur is, gemiddeld, meer dan 16 jaar oud.

Extra weetjes over de nebelung

 

  • Zijn naam is afgeleid van het Duitse woord voor nevel of mist, 'nebel'. Deze naam vertegenwoordigd zijn zijdezachte blauw-grijze vacht.
  • Ze zijn uiterst slimme katten, een zeer intelligent ras.
  • Het is een erg gevoelig ras en ze kunnen zelfs angstig worden wanneer ze niet genoeg aandacht krijgen.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes