Maine coon

Dierenweetjes.be

De maine coon - Alle kattenrassen

De maine coon is een langharig kattenras dat behoort tot één van de grootste kattenrassen ter wereld. Deze katten hebben specifieke eigenschappen die ervoor zorgen dat ze een ideaal huisdier kunnen zijn.

 

Kenmerken

De maine coon is een kattenras dat afkomstig is vanuit Amerika. De maine coon werd voor het eerst erkend als zijnde een officieel ras in Maine, waar hij de officiële kat werd van de staat. De lokale bevolking hield deze katten als huisdier en er werden speciale wedstrijden gehouden tussen de katten. Vandaag is deze kat een internationaal ras.

 

De maine coon is niet door de mens gefokt, maar is een ras dat ontstaan is in de vrije natuur. De bouw van deze katten kan men beschrijven als zijnde zeer stevig, gespierd en uitgerust om strenge winters te overleven. De vacht is heel ruig en zeer dik. De maine coon heeft grote en gespierde poten die het vermogen bezitten om zich snel te kunnen bewegen door sneeuw.

 

 

Karakter

De maine coon staat bekend om zijn vriendelijk en sociaal karakter. Het zijn heel inteligente wezens en komen zeer goed overeen met kinderen. Over het algemeen zijn ze goed met andere huisdieren, maar toch zijn er gevallen bekend waarbij dit niet het geval is. Hierdoor zijn ze heel erg geliefd als huisdier en worden ze steeds meer gekocht.

 

 

Gezondheid

De levensduur van de maine coon wordt geschat op 12,5 jaar en ouder. Over het algemeen is de maine coon een gezond kattenras en hebben ze de mogelijkheid om zich aan te passen aan elk klimaat. De enige ziekte waarvan deze katten op regelmatige basis last van zouden kunnen hebben is hypertrofische cardiomyopathie, een ziekte die veel voorkomt bij katten.

Extra weetjes over de maine coon

 

  • Deze katten staan bekend als de honden van de kattenwereld, ze houden van menselijke interacties, kunnen apporteren en zelfs aan een leiband leren lopen.
  • De meeste maine coon katten houden van water.
  • Het was de eerste winnaar van een Amerikaanse kat show in New York. Het was een bruine maine coon met een tabby vacht, genaamd Cosey.
  • Maine coons hebben geen typisch stemgeluid, ze piepen en trillen eerder dan miauwen. Het lijkt op een mix van miauwen en spinnen.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes