Kurilen stompstaartkat

Dierenweetjes.be

De kurillen stompstaartkat - Alle kattenrassen

De Kurilen stompstaartkat, of ook Kurilen bobtail genoemd, is oorspronkelijk afkomstig van de Kurilen-eilanden. Maar dit kattenras is ook opgeëist door Rusland en Japan. Het meest typische kenmerk aan dit ras is de korte staart, zoals je al kan horen in zijn naam.

 

Kenmerken

De Kurilen stompstaart kan zowel een langharige als kortharige vacht hebben.

Je kan dit ras god herkennen aan hun zeer korte pluizige staart. Je kan zijn lichaam vergelijken met dat van de Manx, de achterkant is licht gebogen en zijn achterpoten zijn langer dan zijn voorpoten.

 

Dit ras bestaat op de Kurilen-eilanden ook nog steeds in het wild. Daarom is hun lichaam ook goed ontwikkeld om te jagen op bijvoorbeeld knaagdieren.

 

 

Karakter

De Kurilen stompstaartkat is een zeer goede jager, voornamelijk de katten dan in het wild leven. Dit kan ook verklaren waarom dit ras erg houdt van spelen in het water. Deze kat is daar tegenover ook bekend om zijn rustig en zacht karakter.

 

 

Gezondheid

De Kurilen stompstaartkat is een zeer zeldzaam ras. Dit komt deels ook doordat deze kat maar twee tot drie kittens baart per nest.

 

Het is een kattenras dat zeer oud kan worden, wel 15 tot 20 jaar oud. Dit komt deels doordat de Kurilen stompstaart is ontwikkeld in het wild.

Extra weetjes over de kurillen stompstaartkat

 

  • De voorouders van dit ras leefde vroeger in het wild op de koerilen eilanden.
  • Aanvankelijk dachten wetenschappers dat de wilde katten gevaarlijk waren, maar waren zeer verrast toen een van de wilde katten hen benaderde en niet eens protesteerde wanneer hij geaaid werd.
  • Dit ras is nog steeds zeldzaam, vooral in Noord-Amerika. Dit is vooral te wijten aan het feit dat dit ras langzaam fokt. Een vrouwtje krijgt slechts 2 tot 3 kittens per nest.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes