Havana brown

Dierenweetjes.be

De havana brown - Alle kattenrassen

De havana brown is een kattenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Engeland. Hij is het resultaat van een kruising tussen de siamees en binnenlandse zwarte katten.

 

Kenmerken

De havana brown heeft een kortharige vacht dat effen, warm bruin of typisch roodbruin van kleur is. Omdat deze kleur zeer vergelijkbaar is met de welgekende Havana sigaren, heeft hij hieraan deels zijn naam te danken. Dit is de meest voorkomende verklaring voor zijn naam. Hij heeft een middelgroot en gespierd lichaam, dat ook gemiddeld is van lengte. De snorharen zijn ook bruinkleurig en hij heeft meestal groene ogen. In tegenstelling tot de grote oren van de siamees zijn de oren van de havana brown matig groot.

 

 

Karakter

De havana brown is een slimme kat dat ook erg nieuwsgierig is. Hij is heel behendig met zijn poten. Hij gebruikt deze bijvoorbeeld om voorwerpen te onderzoeken of te communiceren met zijn baasjes. De havana brown is ook een zeer speels ras dat graag speelt met de haren van zijn eigenaars. Dit is een vreemde eigenschap van dit kattenras en bijna alle Havana's hebben deze.

 

De havana brown is ook graag in de buurt, sommige katten houden er zelfs van om op de schouders van zijn baasjes te liggen en zo deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten. Veel katten liggen ook graag op schoot, anderen hebben hier geen behoefte aan en liggen liever gewoon naast naast of in de buurt van jou. Havana's zijn ook gemakkelijk om mee te nemen op reis, ze vinden dit meestal geen enkel probleem. Ze kunnen ook goed samen met andere huisdieren, bijvoorbeeld honden.

 

 

Gezondheid

Er zijn geen bekende genetische ziekten dat voorkomen bij de havana brown. Het enige wat wel vaker voorkomt dan bij andere kattenrassen zijn tandvlees ontstekingen (ginginvitis). Dit is een gevolg van hun siamese afkomst.

Extra weetjes over de havana brown

 

  • Dit ras onderscheidt zich door de ongewone vorm vanozijn kop, deze is langer dan dat hij breed is.
  • De mensen geloofden vroeger dat deze katten hen beschermden tegen het kwade.
  • Het is de enige kat met een rasstandaard waarbij de kleur van de vacht doorloopt tot in zijn snorharen.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes