German rex

Dierenweetjes.be

De German rex - Alle kattenrassen

De German rex is zoals zijn naam al doet vermoeden een kattenras dat ontstaan is in Duitsland. Deze katten hebben een zeer bijzonder kenmerk. De German rex is namelijk het allereerste bekende kattenras met een gekrulde vacht.

 

Kenmerken

De German rex is een middelgrote kat. Ze hebben een stevige bouw.

Hij heeft qua uiterlijk de meeste overeenkomsten met de Europese korthaar. De poten hebben een gemiddelde lengte en de voeten zijn rond.

 

De kop en de ogen hebben een ronde vorm. Net als zijn lengte en zijn poten, hebben de oren een gemiddelde grootte.

 

Wat de German rex nu zo speciaal maakt is zijn gekrulde vacht. Typerend voor deze vacht zijn de korte, fijne gekrulde of gegolfde haren. Net als de cornish rex mist de German rex de dekharen ze hebben dus enkel kroonharen en donsharen. Hierdoor voelt de vacht extreem zacht aan en verhaart de kat nauwelijks. Niet enkel de vacht van deze kat is gekruld maar ook de wimpers en de snorharen.

 

De vachtkleur van de German rex varieert erg. Alle natuurlijke kleuren zijn namelijk toegestaan. Dit wil zeggen dat de katten een rode, witte, zwarte, crèmekleurige of blauwe vacht kunnen hebben. Deze vacht kan al dan niet met tabbytekeningen, of met wit. De oogkleur komt overeen met de vachtkleur en kan geel, groen of oranje zijn. Maar ook blauwe of odd-eyed ogen zijn toegestaan bij de witte German rex.

 

 

Karakter

De German rex is een kat met een erg vriendelijk karakter. Hij is heel aanhankelijk en kan snel gehecht geraken aan zijn eigenaar. Zijn karakter lijk voornamelijk op dat van de cornish rex. De German rex' zijn ook erg verdraagzame katten. Je kan ze dus makkelijk samen zetten bij andere katten, honden en kinderen. Hij heeft ook een erg levendig, speels en intelligent karakter.

Extra weetjes over de German rex

 

  • Dit ras groot lijkt omdat ze hoog op hun poten staan, maar eigenlijk is het een kleine tot middelgrote kat.
  • De vacht zich dicht tegen de huid bevindt en je daardoor snel merkt of hij te dik wordt.
  • De German rex ontstaan is door de kruising van een boerderijkat en een onbekende vader.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes