Exotic

Dierenweetjes.be

De exotic - Alle kattenrassen

De exotic is een kattenras dat afstamt van de Perzische kat. Dit kattenras is in vele aspecten hetzelfde als de Perzische kat, alleen is de exotic kortharig en de Perzische kat langharig.

 

Kenmerken

De exotic is te kenmerken aan zijn middelgrote lichaam en brede schouders. Ze zijn ontzettend gespierd en hebben korte poten. Het hoofd is te kenmerken aan zijn ovale vorm en brede schedel.

 

De oren zijn vrij smal en afgerond aan de bovenkant. De ogen daarentegen zijn groot en hebben een ronde vorm.

 

De kortharige vacht kan dezelfde kleuren hebben als de vacht van de Perzische kat. De meest voorkomende kleuren zijn bruin, wit, zwart, grijs of een combinatie van verschillende kleuren.

 

 

Karakter

De exotic is over het algemeen een zeer rustig kattenras. Ze zijn nieuwsgierig en zeer speels. Ze houden ervan om met kinderen te spelen en kunnen zeer goed opschieten met andere katten of honden binnen het gezin.

 

De exotic is, net zoals de Perzische kat, een sociaal kattenras en houdt er niet van om voor lange tijd alleen te zijn. Daarom is het belangrijk voor mensen die weinig thuis zijn, en een exotic als huiskat willen, om ervoor te zorgen dat er nog huisdieren zijn die ervoor kunnen zorgen dat deze kat zich niet eenzaam voelt.

 

 

Gezondheid

De exotic staat ervoor gekend dat ze meer kans hebben op nieraandoeningen dan andere kattenrassen. Deze aandoeningen zijn genetisch en komen vandaag nog vaak voor bij het kattenras.

 

Een ander gekend probleem bij de exoticis is het feit dat ze soms moeite kunnen hebben met de ademhaling. Dit komt voornamelijk doordat het snuit van dit kattenras zeer vlak is.

Extra weetjes over de exotic

 

  • De exotic is ontstaan wanneer ze de vacht van de Perzische kat wouden verbeteren door deze te kruisen met de Amerikaanse korthaar.
  • Deze katten worden in twee categorieën onderverdeeld, extreme en traditionele exotics. De extreme exotic heeft een platter gezicht, een kleinere neus en grotere ogen dan de traditionele exotic.
  • Het zijn 'schootkatten'.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes