Devon rex

Dierenweetjes.be

De devon rex - Alle kattenrassen

De devon rex is een echte sprookjeskat. Met haar elfachtige uitstraling en ondeugende ogen is de devon rex zeker een goedscorend ras op het gebied van aantrekkelijkheid en schoonheid. De devon rex behoort ook tot 1 van de kleinste kattenrassen ter wereld.

 

Het kattenras - De devon rex

Deze schattige kat heeft als kenmerk dat ze heel erg lief en speels is. Velen beweren dat de devon rex een kruising is tussen een kat, een hond en een aap. Dit komt vooral door hun spontane en sociale houding wat heel kenmerkend is voor een kat. Het speelse karakter van de devon rex laat daarom ook toe dat ze makkelijk trucjes kunnen aanleren.

 

 

Kenmerken

De huid van de devon rex is heel zacht net zoals bij de cornish rex.

De krullen in het haar blijkt een genetische afwijking te zijn, ontstaan in de loop der jaren bij het fokken van het ras. De grote afgeronde oren en grote ogen zijn kenmerkend aan het ras.

 

Ongewoon ten opzichte van andere kattenrassen is dat de devon rex over zeer korte snorharen bezit. Hun lichaam is heel erg lichtgebouwd en hun lange stevige poten zorgen ervoor dat de devon rex grote sprongen kunnen maken.

 

 

Gezondheid

Over het algemeen is de devon rex een gezond ras. Net zoals bij andere katten is het wel zo dat ze gevoelig zijn aan cataract.

Extra weetjes over de devon rex

 

  • Door zijn hoge jukbeenderen, grote ogen en puntige grote oren wordt hij weleens vergeleken met een elf, E.T. of Yoda van Star Wars.
  • Je kan dit ras heel gemakkelijk kunstjes aanleren.
  • De devon rex is een zeer hongerige kat dat wel eens eten uit je bord durft stelen als je niet kijkt.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes