Munchkin

Dierenweetjes.be

De munchkin - Alle kattenrassen

Zijn ze niet schattig? Deze kleine katjes met hun korte pootjes?

De munchkin is een ras dat bekend staat om zijn kleine bouw en is daarmee één van de kleinste kattenrassen ter wereld. Het ras is ontstaat in Louisiana in Amerika en is nu al geliefd over de hele wereld.

 

Kenmerken

De munchkin is een kattenras dat bij een fokprogramma heel toevallig ontstaan is.

De korte pootjes was een genetische afwijking. De munchkin heeft een klein maar zeer gespierd lichaam, een rechte staart en een bollig gezicht. De munchkin kan zowel met korte haren als met lange haren gevonden worden. De kortharige munchkins hebben over het algemeen een pluche vacht, terwijl de langharigen meer een zijde-achtige vacht hebben. Ook is het zo dat ze in alle vachtkleuren terug kunnen gevonden worden.

 

 

Karakter

Het karakter van de munchkin maakt dat het ras heel populair is als huisdier. Ze zijn heel makkelijk, vragen niet al te veel aandacht, nieuwsgierig, en kunnen heel erg lief zijn. Daarbij zijn ze heel intelligente katjes die heel speels overkomen.

 

 

Gezondheid

Qua gezondheid heeft het ras toch wel een aantal factoren waarmee men moet rekening houden. De korte pootjes mogen dan wel schattig zijn, toch is het zo dat ze vaak last hebben van gewrichtsproblemen. De meest voorkomende problemen zijn lordose (te verre kromming van de wervelkolom) en een uitgeholde borst. Deze problemen zijn ook terug te vinden in andere rassen, maar het blijkt dat de munchkin hier vaker problemen mee heeft dan een ander ras.

Extra weetjes over de munchkin

 

  • 'Munchkins' ook kleine gebakjes zijn bij Dunkin' Donuts.
  • Men denkt soms dat dit ras het resultaat is van een kruising tussen een teckel en een kat. Maar dat is maar een fabeltje.
  • Deze katjes worden soms ook eksters genoemd omdat ze houden van glimmende spullen en deze ook vaak opbergen. Hou je waardevolle spullen dus maar weg van deze katjes!
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes