Cornish rex

Dierenweetjes.be

De cornish rex - Alle kattenrassen

De cornish rex is een uitstekend huisdier. Ze zijn charmant, intelligent, aantrekkelijk en zeer zacht. De cornish rex weegt gemiddeld tussen de 3 en 5 kilogram en behoort tot 1 van de kleinste kattenrassen ter wereld.

 

De cornish rex - Het kattenras

De cornish rex is ontstaan uit een kruising tussen niet-raskatten. De eerste cornish rex werd ontdekt in Cornwall in 1950. Uit een nest van 5 kittens was er 1 met lichte afwijkingen. Gekrulde vacht en snorharen die opgerold waren. Dit was dan wel een genetische afwijking, het is de oorsprong van de cornish rex.

 

Kenmerken

De cornish rex is vooral te kenmerken aan zijn zachte vacht, intelligentie, zacht karakter, en spontaan karakter. Veel mensen die allergisch zijn voor katten en toch graag een kat willen kunnen misschien wel geluk hebben. Veel mensen met allergiën reageren niet op de cornish rex en kunnen dus samen nog een gelukkig leventje leiden. Dit is niet echter altijd het geval. Dat hangt vooral af aan hoe fel de kat last heeft van haarverlies. Dit hangt af van kat tot kat.

 

 

Gezondheid

De cornish rex is gekent als echt ras en bevindt zich in een zeer goede gezondheid. Sommige beweren wel dat de cornish rex niet zo goed tegen zonlicht kan als andere rassen, andere beweren dat dit niet waar is.

Extra weetjes over de cornish rex

 

  • In de jaren vijftig van de vorige eeuw in het Britse graafschap Cornwall werd een kitten met een gekrulde vacht geboren.
  • 'Kallibunker', de eerste Cornish Rex, dekte zijn moeder, waardoor deze mutatie behouden bleef.
  • De term 'rex' is afgeleid van een konijnenras met een dichte, krullerige vacht.
  • In het begin werden de Cornish Rex met allerlei katten gekruist. Daarom komen ze in zoveel kleuren voor.
  • Alle vachtkleuren, patronen, aftekeningen en kleurcombinaties zijn dan ook toegestaan, inclusief elke witte vlek.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes