Chantilly-tiffany

Dierenweetjes.be

De chantilly-tiffany - Alle kattenrassen

De chantilly-tiffany, chantilly/tiffany, chantilly of de buitenlandse langhaar genoemd, is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika. Het is een kruising tussen de burmees en langharige Aziatische katten.

 

Kenmerken

De chantilly heeft een langharige vacht. Deze is zacht, glad en erg zacht, net zijde. Het feit dat hij geen ondervacht bezit maakt dit ras gemakkelijk om te onderhouden en te verzorgen. Dit ras heeft een felgele oogkleur dat intesiever wordt naargelang zijn leeftijd. Wanneer de kat ouder wordt, worden de ogen goud van kleur.

 

De originele kleur van de chantilly-tiffany is chocoladebruin, maar je kan hem ook tegenkomen in het blauwgrijs, kaneelkleurig, lilac- en fawn-kleurig. Naast zijn lange vacht heeft dit ras ook een mooie volle pluimstaart.

 

 

Karakter

De chantilly heeft een loyaal en gemakkelijk karakter. Het is een aanhankelijk ras dat niet te veeleisend of ondeugend is. Ze zijn niet erg rustig, maar ook niet erg actief. Ze zijn eerder gematigd actief. Meestal binden ze zich aan één bepaalde persoon binnen het gezin. Ze volgen deze persoon dan overal, proberen te communiceren met een typerende stem en luisteren goed naar hun naam.

 

Net zoals de meeste andere rassen, is de chantilly geen kat om langdurig alleen te zijn. Wanneer u een drukke jb hebt is het aangeraden om een metgezel te kopen voor hem. Dit ras kan perfect samen met andere huisdieren en ook met kinderen.

 

 

Gezondheid

De chantilly heeft geen specifieke gezondheidsproblemen gerelateerd aan hun ras. Ze hebben wel vaak een gevoelig spijsverteringsstelsel, hier kan wel rekening mee gehouden worden.

 

De chantilly/tiffany heeft de neiging om zijn vacht erg goed te onderhouden. Dit leidt meestal tot kale vlekken in de vacht en haarballen in het spijsverteringskanaal. Om dit te vermijden is het aangewezen om de kat regelmatig te borstelen. Dit best om de twee dagen.

Extra weetjes over de chantilly-tiffany

 

  • Het gebrek aan een ondervacht bij deze kat maakt de verzorging veel eenvoudiger dan bij katten met een ondervacht.
  • Toch borstel je best de kat om de andere dag omdat deze katten de neiging hebben om hun eigen haar/vacht uit te trekken.
  • Als de kat jong is, zijn de ogen heel helder en fel geel van kleur zijn. Deze kleur wordt donkerder en meer goud naar mate de kat ouder wordt.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes