Brits langhaar

Dierenweetjes.be

De Brits langhaar - Alle kattenrassen

De Brits langhaar is, zoals zijn naam ook al vermeldt, een kattenras dat is ontstaan in Groot-Brittannië. Het is een halflangharig kattenras en zijn zeer identiek aan de Brits korthaar.

 

Kenmerken

Eén van de meest opvallende kenmerken van de Brits langhaar is zijn glanzende halflangharige vacht. Ze hebben een ronde kop met rondvormige ogen en korte oren. Ze hebben een gespierde lichaamsbouw en behoren tot de middelgrote kattenrassen.

 

De pluche staart van de Brits langhaar is te kenmerken aan zijn dikke bedekkende haren.

 

De kleuren van de vacht kunnen in een grote verscheidenheid voorkomen. Deze kleuren kunnen in combinatie voorkomen bij het kattenras: Zwart, wit, blauw, bruin, Créme-wit, lila en lichtgeel.

 

 

Karakter

Over het algemeen is de Brits langhaar een rustig kattenras. Ze zijn minder actief dan de meest kattenrassen en zijn daarom zeer geschikt als een binnenhuiskat.

 

 

Gezondheid

Wanneer de Brits langhaar zich veel in huis bevindt, kunnen ze door hun minder actief karakter snel gevoelig zijn voor overgewicht. Dit wordt echter nog veel erger wanneer ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

 

Zoals alle langharige katten heeft de Brits langhaar veel last van klitten en vlooien. Hierdoor is het nodig dat de vacht op regelmatige basis gekamd wordt om zo de dode haren te verwijderen en te controleren op vlooien.

Extra weetjes over de Brits langhaar

 

  • De Brits langhaar is van bouw en type identiek aan de Brits korthaar, met uitzondering van de lange vacht.
  • Ook de kleuren van de Brits langhaar komen overeen met die van de Brits korthaar.
  • De Brits langhaar heeft een goede vachtverzorging nodig. Dit komt door zijn lange haren.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes