Bombay

Dierenweetjes.be

De bombay - Alle kattenrassen

De bombay is een kortharig kattenras dat is ontstaan in de Verenigde Staten. Door hun zacht karakter woren ze steeds meer geliefd voor mensen die een kat als huisdier willen.

 

 

Kenmerken

De bombay is te kenmerken aan zijn kortharige vacht waarvan de haren zwart zijn. De ogen hebben een goude kleur en zijn zeer opvallend bij het kattenras.

 

Het kattenras is ontstaan doordat men een volledige zwarte burmees probeerde te fokken. Hiervoor kruiste men een bruine burmees met een zwarte Amerikaanse korthaar. Hierdoor kreeg men panterachtige kittens die vandaag gekend zijn als de bombay.

 

Net zoals het Indiase zwarte luipaard heeft de bombay een zwarte glanzende vacht. Daarom werd zijn naam afgeleid van een stad in India.

 

 

Karakter

De bombay is een zeer sociaal en aanhankelijk kattenras. Ze hebben de neiging om zich te hechten aan het gezin en kunnen ontzettend goed overweg met kinderen. Ze zijn zeer speels en zijn gekend als zijnde één van de meest intelligente kattenrassen ter wereld.

 

 

Gezondheid

Zoals alle andere kattenrassen heeft de bombay ook kans op het ontwikkelen van genetische gezondheidsproblemen. Toch staan ze bekend als een kattenras met weinig voorkomende aandoeningen.

 

Zoals bij de meeste kattenrassen is bij de bombay HCM (Hypertrofische cardiomyopathie) één van de meest voorkomende aandoeningen. HCM is een aandoening waarbij de harspier verdikt is. hierop kan men tests laten doen om zo te constateren dat hun kat aan HCM leidt of niet.

Extra weetjes over de bombay

 

  • Ondanks zijn opvallende en fraaie uiterlijk, is de bombay vrij zeldzaam.
  • De vacht is zeer gemakkelijk te onderhouden.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes