Blauwe Rus

Dierenweetjes.be

De blauwe Rus - Alle kattenrassen

De Russische blauwe kat, oftewel de blauwe Rus, is een zilverblauw- achtige kat die behoort tot één van de duurste kattenrassen ter wereld. Ze zijn ontstaan in Rusland en Scandinavië net voor de Tweede Wereldoorlog.

 

Kenmerken

De Russische blauwe kat heeft een zilverblauwe vacht. Ze zijn kortharig en hebben meestal groene ogen. Ze werden gebruikt voor het creëren van andere kattenrassen zoals de 'Havana Brown' en voor het wijzigen van andere kattenrassen. Elke witte vlekken op de vacht of gele ogen worden gezien als 'fouten' in het 'ideale ras'.

 

 

Karakter

De Russische blauwe kat is te kenmerken aan het speelse karakter en aan zijn intelligentie. Ze kunnen heel goed opschieten met hun baasje, maar zijn meestal zeer verlegen (en soms ook agressief) ten opzichte van vreemden.

 

De Rusische blauwe kat is nieuwsgierig en rustig. Deze katten schieten goed op met andere huisdieren en kinderen in het gezin.

 

 

Gezondheid

De Russische blauwe kat is een gezond kattenras. Er zijn geen bewijzen dat dit kattenras onderhevig is aan specifieke ziektes.

 

De Russische blauwe kat heeft als voordeel dat ze minder fel d1 produceert, een stof die ervoor zorgt dat mensen allergisch kunnen zijn van katten. Hierdoor kunnen ze gehouden worden door mensen met een lichte allergie voor katten.

Extra weetjes over de blauwe Rus

 

  • Blauwe kortharige katten werden vroeger in Rusland als geluksbrengers beschouwd.
  • Zeelui en handelaars brachten deze katten mee van hun reizen in Rusland. Zo introduceerden ze de katten in Engeland in de eerste helft van de 19e eeuw.
  • Toentertijd werd de Blauwe Rus ook Archangelkat, Spaanse Blauwe Kat, Maltese Kat of simpelweg Foreign Blue genoemd.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes