Aziatische luipaardkat

Dierenweetjes.be

De Aziatische luipaardkat - Alle kattenrassen

De Aziatische luipaardkat is een kattenras dat afstamt vanuit Zuid- en Oost-Azië. Ze zijn sinds 2002 geschrapt van de bedreigde diersoorten, vooral doordat ze wereldwijd meer en meer verspreid worden als huisdieren.

 

Kenmerken

De Aziatische luipaardkat is te kenmerken aan hun gespierde lichaamsbouw en aan hun 'wilde' vlekken die samen gaan met hun zwarte oren. De grootte van de Aziatische luipaardkat is ongeveer hetzelfde als de grootte van een normale huiskat.

 

 

Karakter

Als we naar het karakter van deze katten gaan kijken kunnen we vooral afleiden dat ze vrij solidair zijn, behalve tijdens het broedseizoen. In gevangenschap zijn deze dieren actief tijdens de dag, maar zoals bij alle katten worden ze pas op hun best 's nachts. Wat heel speciaal is aan dit ras is dat ze kunnen zwemmen, al zullen ze dat niet snel doen.

 

Aziatische luipaardkatten worden soms in gevangenschap gehouden, ook als huisdieren, maar het is veruit af te raden. Het is namelijk zo dat deze dieren nog steeds wild zijn en dus ook heel onverwachts agressief kunnen uithalen. Daarom is het belangrijk, indien als huisdier houdend, dat ze voldoende aandacht krijgen en dat men alles weet over dit ras.

Extra weetjes over de Aziatische luipaardkat

 

  • Er zijn 12 verschillende ondersoorten van de luipaardkat. Ze verschillen allemaal in uiterlijk.
  • De naam van de kat is afgeleid van zijn luipaard-achtige vlekken. Maar de relatie met een luipaard is echter zeer ver.
  • Deze katten zijn vleeseters die zich voeden met verscheidene kleine prooien zoals

zoogdieren, hagedissen, amfibieën, vogels en insecten.

  • In China jagen ze op de luipaardkat voor hun vacht.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes