Amerikaanse draadhaar

Dierenweetjes.be

De Amerikaanse draadhaar - Alle kattenrassen

De Amerikaanse draadhaar is eigenlijk een spontane mutatie van het kattenras 'de Amerikaanse korthaar'. Het ras is ontstaan in Amerika, meer specifiek in New York. Het ras komt vooral voor in Canada en Duitsland, daar is het erg populair.

 

Kenmerken

Doordat de Amerikaanse draadhaar afstamt van de Amerkaanse korthaar, lijken deze rassen erg op elkaar. Het enige verschil is de vacht, zoals u al kan horen in de rasnamen. De Amerikaanse draadhaar heeft een veerkrachtige en draadvormige vacht, ook in de oren. De haren zijn op het einde gekruld of gebogen. De vacht is gemiddeld van lengte en redelijk grof. De vachtkleuren kunnen erg variëren. Dit ras kan zowat alle vachtkleuren aannemen dat een kat kan hebben. Wat ook kenmerkend is aan dit ras is dat hun snorharen licht opkrullen.

 

De Amerikaanse draadhaar heeft een uitgesproken snuit, stevig lichaam en een rond hoofd. Meestal hebben ze goudkleurige ogen. Hierin heb je enkele uitzonderingen zo hebben diegene met een witte vachtkleur, blauw- of oranjekleurige ogen.

 

 

Karakter

De Amerikaanse draadhaar is een ras dat snel tevreden is. Het maakt hen niet uit of ze actief kunnen spelen of rustig op de schoot slapen. Ze zijn schattig en hebben een soort van humoristisch, speels, actief, maar ook zacht en rustig karakter. De Amerikaanse draadhaar blijft in het algemeen liever binnen in huis.

 

 

Verzorging

De vacht van de Amerikaanse draadhaar heeft geen speciale verzorging nodig. Alleen wanneer de kat aan het verharen is kan je eens een borstelbeurt geven.

Extra weetjes over de Amerikaanse draadhaar

 

  • Al deze katten stammen af van een rood-wit katje uit New York dat Adam heette. Hij is de stamvader van dit kattenras.
  • Je mag de katten NIET borstelen en kammen, alleen tijdens het verharen.
  • De Amerikaanse draadhaar is een aanhankelijke kat die veel nood heeft aan aandacht en affectie.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes