De 10 sterkste hondenrassen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 sterkste hondenrassen ter wereld

De meeste mensen houden honden als gezelschap, maar er zijn ook mensen die honden houden als jachtdier of als bescherming tegen indringers. Voor deze mensen is kracht en karakter dan ook meestal belangrijker dan voor die mensen die honden houden als gezelschap. Voor diegene die een heel sterk hondenras zoekt, kan deze lijst wellicht goed van pas komen. Hier leest u namelijk de tien sterkste hondenrassen ter wereld.

 

10. De Newfoundlander

 

We beginnen onze top-10 met de 'Newfoundlander'. De Newfoundlander is een groot hondenras die bekend staat als zijnde een van de best scorende hondenrassen als het aankomt op zwemmen. Deze honden kunnen een gewicht bereiken tot wel 75 kilogram en werd oorspronkelijk gefokt als werkhond. De kwaliteiten van dit hondenras zorgt ervoor dat hij geschikt is voor de liefhebbers van grote gezelschapshonden.

 

 

 

9. De grote Zwitserse sennenhond - Berner sennehond

 

De grote Zwitserse sennenhond is een hondenras dat zou ontstaan zijn in de Zwitserse Alpen. Dit hondenras werd vroeger gebruikt als werkhond, en dan vooral om mee in de bergen te helpen met het dragen van gewicht of het helpen van mensen in nood. De Zwitserse sennenhond is van karakter heel erg volgzaam en gezellig. Voor families met kinderen is deze hond een ideaal huisdier.

 

 

 

 

8. De Amerikaanse pitbull terriër

 

Al wordt de pitbull herkent om zijn 'minder lief' karakter, ligt dit meestal aan de opvoeding van de hond. De pitbull heeft als kenmerken dat ze zeer stevig zijn gebouwd en dus ook zeer sterk zijn. Over het algemeen heeft het hondenras ook een hogere levensverwachting dan de meeste hondenrassen. Wanneer deze honden de juiste opvoeding krijgen, zijn het prima waakhonden. Toch moet er wel rekening mee gehouden worden dan de pitbull een zeer sterk jachtinstinct heeft. Daarom is het meestal geen goed idee om de pitbull als huisdier te houden als er kleine kinderen of katten in het huis verblijven.

 

 

 

 

7. De Pyrenese berghond

 

De Pyrenese berghond behoort tot de grote hondenrassen en wordt in Noord-Amerika beschouwd als een goede herder voor schapen. Het ras staat daarbuiten ook bekend om hun enorme spiermassa en dus ook enorme kracht. Daarbuiten heeft de Pyrenese berghond een unieke eigenschap dat men niet kan terugvinden bij andere hondenrassen: Ze hebben namelijk 'Hubertusklauwen' oftewel wolfsklauwen. Dit houdt in dat deze honden een vijfde teen hebben aan de binnenzijde van hun achterpoten.

 

 

 

 

6. De boerboel

 

De boerboel is een Zuid-Afrikaans hondenras dat werd gefokt voor het bewaken van eigendommen. Ze zijn zeer agressief van karakter en staan bekend om hun zeer territoriale instint. De boerboel is een ontzettend sterk hondenras en is zeer moedig. Ze beschermen hun eigenaren meestal met hun leven. Met andere woorden is deze hond een zeer goede waker, maar misschien niet zo geschikt om als huisdier te houden indien u nog niet veel ervaring heeft met de opvoeding van honden.

 

 

 

 

5. De Ierse wolfshond

 

Zoals de naam al verteld is dit hondenras afkomstig uit Ierland. Het ras is een van de oudste hondenrassen die er vandaag nog bestaan. De Ierse wolfshond staat bekend wegens zijn geschiedenis. Voreger werden ze namelijk gebruikt als een soort van 'wedstrijdpaarden' en werden ze dan ook bereden door de straten van Londen. Maar dat is niet het enige wat de kracht van deze honden laat zien. De Ierse wolfshond werd ook gebruikt voor het jagen op wolven. De combinatie van zijn snelheid, kracht en gedrevenheid maakt dat hij een echte 'killer' kan zijn. Toch zijn ze heel erg geneigd om heel beschermend te zijn tegenover de eigenaar.

 

 

 

4. De rottweiler

 

Misschien zijn er velen die dachten dat de rottweiler misschien wel het sterkste hondenras ter wereld zou kunnen zijn, toch staan ze 'maar' op de vierde plaats. De rottweiler staat bekend als zijnde een zeer goede 'commando-hond' en goede waakhond. Training en de juiste opvoeding voor dit hondenras is zeer belangrijk, want ze hebben de neiging om snel over te gaan in een woest schepsel dat het verschil tussen vriend en vijand niet meer herkent. Ze kunnen dan heel agressief uit de hoek komen en voor heel wat ellende zorgen. Toch zijn ze met de juiste training zeer goede huisdieren, althans toch voor de eigenaar. Families met kinderen worden afgeraden om een rottweiler in huis te halen, mits ze zeer beschermend zijn tegenover hun eigenaar en daarom heel agressief kunnen reageren ten opzichte van andere gezinsleden.

 

 

 

 

3. De sint-bernard

 

Net zoals de grote Zwitserse sennenhond en de Berner sennen is ook de sint-bernard een hondenras dat gebruikt werd om mensen in nood te helpen. Ondanks hun enorme kracht hebben ze toch heel wat erfelijke aandoeningen. Een van de meest gekende gezondheidstoestand is dat ze heel erg gevoelig zijn aan hartaanvallen. De sint-bernard heeft dan ook maar een gemiddelde levensduur van 11 jaar, en dat is gemiddeld twee jaar lager dan andere hondenrassen. De sint-bernard heeft gemiddeld een gewicht van 100 kg en heeft een lengte van ongeveer 80 cm.

 

 

 

 

2. De Duitse dog

 

Al is de Duitse dog of Deense dog het grootste hondenras ter wereld, toch zijn ze niet de allersterkste. Met een hoogte van gemiddeld 1 meter kan je niet anders verwachten dat ze toch bij de allersterksten behoren. Al lijkt de Deense dog gevaarlijk wegens zijn kolossaal uiterlijk, toch zijn ze meestal vriendelijk en zachtaardig. Daarbuiten heeft de Duitse dog een uitzonderlijke goede vacht. Aandoeningen hieraan zijn ontzettend zeldzaam. Dat spaart dan ook al heel wat moeite uit ten opzichte van een hond met vachtaandoeningen, maar die uitgespaarde tijd zal je wel verliezen wanneer je deze reus een bad wil geven.

 

 

 

 

1. De Engelse mastiff

 

De 'echte' nummer-1 van deze lijst is de mastiff. Ze zijn dan wel kleiner dan de Deense dog, toch zijn ze nog wat krachtiger. Ze hebben heel wat leefruimte nodig, dus wanneer u van plan bent om er een aan te schaffen, kan u beter direct nog een stuk veld erbij kopen. Ze zitten boordevol energie en houden ervan om te spelen (zoals de meeste hondenrassen). Het karakter van de mastiff kan beschreven worden als zachtaardig en liefdevol. Ook heeft de mastiff als voordeel dat ze niet veel verzorging nodig hebben. Genoeg beweging is de belangrijkste zorg voor deze hond.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes