De 5 duurste hondenrassen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 5 duurste hondenrassen ter wereld

Tussen hondenrassen zit heel veel verschil. Het ene ras staat bekend als een goede luisteraar, en de andere als een echt knuffeldier. Zo heb je dus ook rassen die bekend staan voor hun prijskaartje. Hier leest u over de 5 duurste hondenrassen ter wereld.

 

5. De Egyptische faraohond

 

Op de 5e plaats staat de Egptische faraohond. De oorsprong van dit ras gaat terug tot 4000 jaar voor Christus, waardoor dit het oudste nog bestaande ras is. Dit ras stond bekend als een zeer vorstelijk ras en staat nu bekend voor de zeer opvallende spitse oren. Als u het overweegt om een pup van dit ras te kopen, ze kosten ongeveer $2.500 - $6.500. Wat neer komt op zo'n 2.300 euro - 6.000 euro.

 

 

 

4. De Canadese Eskimohond

 

Vervolgens heb je de Canadese Eskimo. Deze kost ook ongeveer $7.200, dus ongeveer 6.500 euro. Ze werden vroeger gebruikt voor een slee te trekken of als reddingshond. Dit ras is een groot deel van de Eskimo-cultuur. In 1963 was het ras bijna uitgestorven. Dit kwam omdat er maar 1 Canadese Eskimo was geregistreerd. Ze maakten een comeback, maar zijn nog steeds bekend als zeer zeldzaam ras. Over heel Canada en Amerika zouden er maar 500 van deze soort bestaan.

 

 

 

 

3. De löwchen

 

De 3e plaats is voor de löwchen of leeuwhondje. De prijs voor een pup van dit ras ligt tussen $5.000 en $8.000, wat ongeveer 4.500 euro - 7.200 euro is. Ze zijn heel klein en hebben lange haren. Meestal worden ze geknipt zodat het lijkt dat ze de manen van een leeuw hebben. Sinds de Renaissance zijn ze zeer geliefd bij koningen en koninginnen. Dit kan je zien aan de oude portretten waarop deze hond heel veel mee geschilderd werd. De löwchen staat bekend als meest zeldzame hondenras ter wereld.

 

 

 

 

2. De Samojeed

 

De 2e duurste hond is de Samojeed. Een pup van dit ras kan tussen $4.000 en $11.000 kosten. Wat ongeveer 3.600 euro - 10.000 euro is. Deze honden zijn van gemiddelde grootte en komen van Siberië. Ze werden gebruikt om sleeën te trekken. Nu staat het ras bekend als een modieus huisdier voor rijke mensen.

 

 

 

 

1. De Tibetaanse mastiff

 

De Tibetaanse mastiff staat op nummer 1. De prijs voor een pup van dit ras is gemiddeld $7.000 (6.300 euro), maar kan wel tot meer dan 1 miljoen dollar (ongeveer 900.000 euro) gaan! Dit ras is erg geliefd bij de Chinese bevolking. In China geloven ze namelijk dat de kleur rood, tevens ook een van de kleuren waarin hij voor komt, geluk brengt. Daarnaast wordt hij ook door de Tibetanen als heilig beschouwd. In China is de Tibetaanse mastiff daarboven ook nog eens een status symbool voor rijkdom. De duurste hond dat verkocht werd was de hond genaamd 'Big Splash'. Een Chinese baron betaalde maar liefst meer dan

1 miljoen dollar voor deze hond!

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes