De 5 beste waakhonden ter wereld

Dierenweetjes.be

De 5 beste waakhonden ter wereld

Aangeraden door Dierenweetjes

De laatste tijd wordt er meer en meer ingebroken. Hierdoor wordt de vraag naar alarmsystemen steeds groter en groter. Het enige probleem met alarmsystemen is dat veel inbrekers hier helemaal geen vrees voor hebben. Het is zelfs zo dat vele indringers hierop manieren gevonden hebben om deze systemen te omzeilen. Waar ze wel bang voor zijn is voor goed getrainde honden. Hier lees je 5 goedwakende hondenrassen die je domein zeker zullen beschermen.

 

5. De dogo canario

 

Deze honden staan bekend om hun waakzaamheid en kracht. Men zegt dat een aanval van dit hondenras heel fataal kan zijn voor het slachtoffer. Dit hondenras is een waakzaam ras met de mogelijkheid om een indringer te stoppen. Dit is vooral door de kracht dat ze hebben en door het uitzicht dat ze uitstralen. Het is ook zo dat deze honden niet snel bang zijn van iemand, wat ze dus ideaal maakt om het huis te beschermen.

 

 

 

4. De dobermann pincher

 

Een hele goede training is bij deze honden van belang. Ze staan vooral bekend om hun loyaliteit naar hun baasje toe. Wat deze honden goede wakers maakt is dat ze heel alert zijn. Wanneer iemand hun domein betreedt die geen toestemming heeft van de baas, zullen ze zeker ingrijpen en indringers kunnen stoppen.

 

 

 

 

3. De Duitse herder

 

Deze hond staat ook bekend als het ras waar de politie mee werkt. De reden dat ze graag werken met Duitse herders is vooral omdat ze heel gemakkelijk op te leiden zijn. Het zijn heel loyale honden en na training zijn ze erg goede luisteraars. Het is ook zo dat deze honden zeer alert zijn. Dit maakt van hen dus de ideale waakhond.

 

 

 

 

2. De rottweiler

 

De rottweiler heeft een heel groot territoriaal instinct, wat dus wil zeggen dat ze heel veel zullen over hebben om hun territorium te beschermen. Daarboven is de rottweiler een krachtig ras met een sterk jachtinstinct. Dit maakt van hen erg goede waakhonden. De rottweiler komt vaak voor als zijnde een heel agressief en gevaarlijk hondenras. Toch is dit meestal het gevolg van een zeer sleche training, misbruik, verwaarlozing of een gebrek aan socialisatie. Met de juiste training komt het echte karakter van dit hondenras echter tevoorschijn. Zo is de rottweiler goedmoedig, hebben ze een rustig karakter, zijn ze heel erg aanhankelijk en ongelooflijk gehoorzaam.

 

 

 

 

1. De pitbull

 

Dit is veruit de beste waakhond die je kan hebben. De pitbull wordt vaak beschouwd als een zeer agressief hondenras. Toch kan dit met de juiste training en opvoeding goed onderdrukt worden. Daarom is een goede socialisatie van de hond zeer belangrijk. De pitbull terriër is een zeer goede waakhond en wordt daarvoor ook vaak ingezet.

 

↑ Ga naar top van pagina ↑