De 10 snelste hondenrassen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 snelste hondenrassen ter wereld

Honden houden ervan om te rennen, en het lijkt zelfs dat sommige honden wel dagen kunnen blijven lopen achter een stok of hun bal. De meeste eigenaren van deze honden zijn dan ook meestal zelf meer uitgeput dan hun hond zelf. Maar welke honden zijn nu de snelste ter wereld? U leest het in onderstaande lijst.

 

10. De bordercollie - 50 km/h

 

Deze ontzettend goede herdershonden worden vandaag nog steeds gebruikt als boerderij-honden. Ze zijn heel erg slim en athletisch. Daarbuiten zijn ze ook nog eens snel, want de snelst gemeten bordercollie haalde een snelheid van 50 km/h.

 

 

 

9. De dobermann pincher - 52 km/h

 

Met zijn gespierde lichaamsbouw en ontzettend goed uithoudingsvermogen kunnen deze honden zo'n snelheid van 52 km/h behalen. Het is geen wonder dat ze vaak worden gebruikt als politiehonden, mits ze heel gehoorzaam kunnen zijn bij de juiste training en dat ze ook heel goede bewakers kunnen zijn.

 

 

 

 

8. De weimaraner - 56 km/h

 

De weimaraner of weimarse staande hond is een hondenras dat oorspronkelijk werd gefokt als jachthond voor het jagen op herten en wolven. Nu worden ze gebruikt als gezelschapshond maar zeker aan te raden is dat ze veel kunnen rennen en spelen. Daarom zijn gezinnen met een grote tuin een ideale familie voor de weimaraner. Een goede training zorgt er ook voor dat ze heel goed kunnen opschieten met kinderen.

 

 

 

 

7. De barzoi - 57 km/h

 

De barzoi of borzoi is volgens experts een kruising tussen een windhond en een ander ras uit Rusland. Oorspronkelijk werden ze gefokt om over grote vlaktes op wilde dieren te jagen. Hiervoor waren ze uiterst geschikt: Ze zijn snel, behendig, en hebben een uitstekend uithoudingsvermogen. Vandaag worden ze vooral gebruikt als gezelschapshond.

 

 

 

 

6. De whippet - 58 km/h

 

Waarschijnlijk is de whippet afkomstig van een kruising tussen greyhounds, Italiaanse windhonden en terriërs, maar dat is niet zeker. Wat we wel weten is dat ze ontzettend snel zijn. Een whippet kan een snelheid van ongeveer 58 km/h behalen.

 

 

 

 

5. De dalmatiër - 62 km/h

 

De dalmatiër werd genoemd naar de plaats van zijn oorsprong namelijk Dalmatië aan de Kroatische kuststreek. De dalmatiër kan een snelheid van 62 km/h halen en is daarmee het vijfde snelste hondenras ter wereld.

 

 

 

4. De jack russel - 63 km/h

 

Laat je zeker niet bedriegen door de grootte van deze honden. Ze zijn sterk, zeer actief, en zeer snel. De snelste jack russel die men ooit gemeten heeft liep zo'n 63 km/h. De jack russel is ook een hondenras dat vaak uitblinkt in wedstrijden waarbij ze kunstjes moeten doen, snel moeten lopen, en behendigheidstesten moeten doen.

 

 

 

 

3. De saluki - 67 km/h

 

De saluki of Perzische winshond is een hondenras dat afkomstig is uit Iran (vroeger Perzië). Saluki's werden vroeger als jachthond gebruikt door verschillende nomadische woestijnvolken. Vandaag worden ze vooral gehouden als gezelschapshond. Deze mooie honden lijken op 'greyhounds' maar zijn wel niet zo snel als de greyhound. De saluki kan een snelheid van 67 km/h behalen.

 

 

 

 

2. De vizsla - 68 km/h

 

De vizsla is een kortharig hondenras dat bekend staat als zijnde elegant en goede jager. Daarbuiten is hij de op-één-na snelste rashond die er ter wereld bestaat. En dat met een snelheid van maar liefst 68 km/h!

 

 

 

 

1. De greyhound - 72 km/h

 

De greyhound is een hondenras dat behoort tot de groep van windhonden. Ze worden meestal gebruikt bij het hondenrennen en zijn te herkennen aan hun aerodynamische lichaamsbouw. Een greyhound kan een snelheid van ongeveer 72 km/h behalen, maar er zijn zelfs gevallen waarbij er hogere snelheden gemeten werden!

 

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes